Omeni buni, haideți să lămurim, mai pe înțelesul larg, ce este cu această pandemie și DE CE este necesară izolarea


Omeni buni, haideți să lămurim, mai pe înțelesul larg, ce este cu această pandemie și DE CE este necesară izolarea.

Nu este deloc ușor nimănui să trăiască închis în casă, în incertitudine și adesea panică, fiindcă izolarea asta creează, pe lângă alte griji față de muncile noastre, de cei dragi care nu locuiesc cu noi sau cei aflați foarte departe.

Nu este ușor să ne descurcăm cu banii, cu aprovizionarea, cu atâtea alte griji la care am fost obișnuiți să fim înhămați.

Până și conviețuirea în casă provoacă tensiuni pe fondul lipsei de activitate și, cum spuneam mai sus, incertitudinea zilei de mâine. Uităm cumpătarea, uităm să ne bucurăm de acasă… locul pentru care muncim, de fapt.

Nu sunt specialist în niciuna din profesiile legate de pandemie, am fost și eu sceptic și am citit foarte multe bazaconii conspiraționiste sau exagerări legate de starea mondială.

Dar, văzând că tot mai multă lume este afectată de epidemie, Italia fiind prima în tragica listă a infecțiilor, văzând expansiunea fără precedent a virusului în peste 166 de țări, ne iertând aproape pe nimeni, văzând rata mortalității în lume, am observat următoarele:

  • China a depășit situația de criză prin izolarea totală. Acum, nu mai este un pericol acest virus la ei.
  • Italia mai are o scurtă perioadă de creștere a numărului infecțiilor după care va urma o scădere semnificativă, până la dispariția pericolului dar, pentru asta… este nevoie de participarea fiecăruia la oprirea epidemiei prin izolare. De Ce?

Simplu: virusul acesta NU trăiește îndelung pe obiecte și suprafețe, iar răspândirea lui o produce tocmai atingerea acestora.

Odată ce noi NU le mai atingem, ne igienizăm cum trebuie, virusul moare.

Însă, din vreme ce noi, rău-voit sau inconștienți, găsim motive adesea inutile să ieșim din casă, atingem locurile unde sunt virușii, intrăm în contact cu cei infectați (și care nici nu știu că sunt infectați), luăm virusul și-l ducem altora mai departe, iar pe cei cu afecțiuni deja, îi expunem la agravarea sănătății și îi conducem spre moarte, fără să vrem ucidem oameni. Fără să vrem lărgim epidemia și zădărnicim eforturile întregilor națiuni și guverne, ale miilor de medici și lucrători în sănătate, aprovizionare, ș.a.

Cu cât ne izolăm mai mulți, cu atât scade șansa epidemiei. Orice urgență poate fi chibzuită. Întreabă-te: CHIAR TREBUIE SĂ IES? Ce s-ar fi întâmplat cu ”urgența acestei ieșiri din casă” dacă aș fi fost deja infectat și internat la terapie intensivă?

Merită să expun pe cei mai sensibili din jurul meu la risc, dacă eu sunt sănătos și voi scăpa teafăr în urma infectării?


Haideți să folosim acest timp de izolare pentru meditație, pentru proiecția unei lumi și a unei vieți mai bune după ca va trece urgia. Știți doar că dorința omului devine faptă dacă această dorință este destul de puternică.

Această izolare nu va dura mult, de asta depinde și izolarea mea, a ta, apoi, vom vizita rudele, prietenii, locurile dragi, țara de origine, după caz, vom face turism, plimbări oriunde… dar acum, NU, acum avem datoria să ne oprim.

Nu mai luați informații din surse dubioase sau alarmiste și învățați să filtrați prin suflet și rațiune orice vi se dă online sau media.

Majoritatea oamenilor morți de coronavirus avea deja alte maladii iar acest virus le-a pus capac…

Așa cum gripa de sezon a ucis anual mii de oameni care aveau imunitatea la pământ.

Este foarte greu să parcurgem aceste vremuri dar, împreună, ajutându-ne, ne ajutăm, de fapt, pe noi înșine.

Panica și frica pot fi înlocuite cu speranță, aspirații frumoase, dorința unei vieți mai bune decât am avut-o înainte. Acest timp de izolare ne-a dat prilejul să reflectăm ce poate fi important și ce nu în viața noastră…

CITEȘTE și Binefacerile unui blestemat virus pandemic

Repet, eu spre exemplu, am sistemul imunitar excelent, pot deja să fiu infectat și habar nu am, pot deci să ies fără grijă oriunde, să inventez motive și nevoi, ce îmi pasă mie?

Ies, fără să știu înșfac virusul de la cei care, tot ca mine, ies și îl au dar poate nici nu știu că îl au, îl duc acasă, îl răspândesc oriunde ating și la oricine cu care intru în contact, apoi, acest virus fac să ajungă la cei cu imunitatea slabă și cu alte boli cu care deja se chinuie de ceva vreme… astfel, infectându-i, le grăbesc sfârșitul… în plus, contribui la lărgirea epidemiei și prelungirea izolării întregii comunități… Îmi pasă oare acum că am făcut rău ieșind din casă, știind că am ucis oameni?


Îmi este dor de foarte multe și atunci când ceva îți este interzis, anume ai vrea acel ceva… Îmi este greu să stau în casă, deși am multe de făcut și aici… Aveam foarte multe preocupări în afara muncii, asociații, evenimente culturale, investigații jurnalistice, dar știu că foarte curând totul va sfârși în ce privește epidemia, ne vom întoarce la muncă, la viața de zi cu zi cu bunele și relele ei, deși, nu cred că vom mai fi aceiașiCEVA s-a schimbat în conștiința noastră…

Viața de mâine va fi mult mai bună deoarece cu toții am trecut printr-o experiență grea… dar, am învins…. NU-I AȘA? … Să petrecem timpul izolării cu folos… BINE?

Dacă distribui această postare, multă lumea poate fi ajutată, nu doar să crească ratingul ziarului!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.