Omul de afaceri Jim Rogers spune că urmează o criză economică

Omul de afaceri Jim Rogers, un foarte cunoscut investitor, cu o avere de miliarde de dolari, avertizează că vin vremuri grele pentru economia mondială. Mai exact, el spune că urmează o criză economică cum nu a mai fost niciodată.

Într-un interviu acordat Business Insider, miliardarul Rogers a spus că în urmă acestei crize financiare se vor închide nu numai companii, ci și muzee, spitale sau universități. „În 2008 am avut probleme din cauza datoriilor. Datoria de atunci nu este nimic în comparație cu ce se întâmplă acum”, a spus Rogers. „Va fi cea mai mare criză din viață mea, și eu sunt mai în vârstă că ține (i-a spus el reporterului-n.red.). (…) Va fi cea mai rea din viață ta și din viață mea”, a adăugat miliardarul.

Întrebat dacă va putea cineva să salveze situația, Rogers a spus că oamenii vor încerca, dar nu vor reuși. El a explicat că dobânzile vor crește și că oamenii vor cere ajutorul și că apoi birocrații și politicienii vor încerca să facă ceva, dar nu vor reuși. Mai mult, Jim Rogers spune că mânat de ceea ce a văzut că urmează să se întâmple s-a mutat în Asia. „Copiii mei vorbesc mandarină din cauza a ceea ce vine”.

„O să vedeți guverne eșuând, o să vedeți țări eșuând. Islanda a eșuat data trecută. Alte țări au eșuat. O să vedeți multe din astea”, a punctat omul de afaceri. El a amintint de exemplul băncii Lehman Brothers, cu o istorie de peste 150 de ani și care a intrat în faliment, lucru catalogat de mulți drept unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din istoria economică a lumii.

„Nu mai e nici măcar o amintire pentru mulți oameni”, a punctat Jim Rogers. Despre momentul în care ar putea să vina această criză, Roger a spus că la sfârșitul acestui an sau anul viitor. Nu este prima data când omul de afaceri lansează astfel de avertismente. Și în 2016, el a spus într-un interviu că întreagă planetă va avea de suferit din cauza a ceea ce urmează. Și în 2011, el a spus că urmează o criză mai rea că cea din 2008. (ziuanews.ro)