ONU trimite ajutoare umanitare locuitorilor din nordul Yemenului

Organizația Națiunilor Unite și donatori individuali trimit ajutoare umanitare locuitorilor din districtul Aslam din nordul Yemenului, unde s-au găsit săteni înfometați care trăiesc din frunze.
Oficialii responsabili caută modalități prin care să se asigure că ajutoarele ajung la cei care au nevoie, pe fondul înrăutățirii crizei alimentare din Yemen

Ajutoarele au fost trimise către un district numit Aslam, unde The Associated Press a găsit recent câteva familii care mâncau frunze, datorită faptului că autoritățile locale au manipulat distribuția ajutoarelor și s-au opus cererilor de înființare a înregistrării biometrice pentru cei care au beneficiat de asistență.

După raportul AP, activiștii au lansat o campanie online numită „Rescue Aslam” cu detalii ale contului bancar pentru a colecta donații. Aproximativ 30 de coșuri de alimente finanțate de donatori individuali au fost distribuite în ultimele zile.

În Yemen, aproximativ 2,9 milioane de femei și copii sunt subnutriți, 400.000 de copii se luptă pentru viața lor, în aceeași stare ca și în Zaifa. În acest an, ONU și grupurile umanitare au acordat asistență pentru mai mult de opt milioane de persoane care nu știu când va veni următoarea lor masă. Aceasta este o creştere dramatică a crizei alimentare din Yemen începând cu anul 2017, când ajutoarele alimentare au ajuns la 3 milioane de oameni pe lună într-o țară de aproape 29 de milioane de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.