Oraşe din provincia Idlib, din Siria atacate de avioane militare ruseşti şi siriene

Avioane militare ruseşti şi siriene au atacat sâmbătă oraşele din provincia Idlib, din Siria, la o zi după summitul preşedinţilor Turciei, Iranului şi Rusiei, care nu a reuşit să se pună de acord asupra unei încetări a focului care ar împiedica o ofensivă susţinută de Rusia, relatează Reuters.

Martorii şi salvatorii au declarat că cel puţin 12 lovituri aeriene au lovit mai multe sate şi oraşe din sudul oraşului Idlib şi oraşul Latamneh din nordul provinciei Hame, unde rebelii încă deţin controlul.

Elicoptere siriene au aruncat aşa-numitele bombe de baril, containere umplute cu materiale explozive, pe casele civililor de la marginea oraşului Khan Sheikhoun, au spus doi locuitori din zona din sudul statului Idlib.

Trei civili au fost ucişi în satul Abdeen din sudul regiunii Idlib, a transmis o sursă de apărare civilă.

Summit-ul de vineri s-a axat pe operaţiunea militară care se desfăşoară în Idlib, ultimul mare bastion al opoziţiei active din Siria.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a solicitat încetarea focului în timpul summitului, dar preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că un armistiţiu ar fi inutil, deoarece nu implică grupările militare islamiste şi aliaţii lui Assad, consideraţi terorişti.

Organizaţia Naţiunilor Unite se teme că o ofensivă la scară largă ar putea provoca o catastrofă umanitară ce implică zeci de mii de civili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.