Orașele cele mai frumos colorate din lume.

Cele mai colorate oraşe din lume

În multe cazuri, originea sau inspiraţia prin care unele oraşe au ajuns fie atât de multicolore sunt chestii de legendă, iar de multe ori adevărul s-a pierdut cu secole în urmă. Ar putea fi adevărat insula din Caraibe – Curăçao a fost obligată prin decret guvernamental vopsească toate vilele de pe malul apei în alb, pentru a calmă migrenele unui guvernator bolnav.

Nu ştim de ce locuitorii oraşelor respective sunt aşa înnebuniţi după culori (de fapt, nici măcar nu ştim dacă le plac) dar credem n-ar strica nişte faţade multicolore sau acoperişuri în toate nuanţele curcubeului nici pe la noi prin ţară. Până atunci, călătorim în cele patru colţuri ale lumii, pe aproape toate continentele, ca ,,furăm,, un pic de inspiraţie şi culoare.

De la un oraşe monocromatice indiene pictate în culoarea roz pentru un englez până în Miami South Beach unde casele arată ca nişte bomboane colorate, aceste peisaje aduc un nou nivel de vibraţie în lumile noastre. Printre deșerturi austere, munţi, mahalale, ele reprezintă amprenta umanităţii asupra mediului.

Un spectacol cinematografic din Spania

Într-un albastru monocromatic în Spania la o paletă completă de culori în Buenos Aires, aceste oraşe sunt o adevărată încântare pentru ochiul privitorului. Printre oraşele reprezentantive albe din Andaluzia, oraşul Júzcar colorat albastru uniform pare aproape scos din altă lume. Pe vremuri a fost văruit în aceleaşi culori albe, însă directorii de la Hollywood i-u întrebat pe locuitorii dacă şi-ar picta casele în albastru pentru un blitz de promovare la filmul Smurfs. Sony Pictures, compania, s-a oferit apoi picteze la loc orăşelul, însă cei 220 de cetăţeni s-au gândit la potenţialul turistic şi albastrul a rămas.

Cerul azuriu din Maroc

Chefchaouen, un mare oraş din Munţii Rif din Maroc, este cunoscut ca un paradis pentru labirinturile scăldate în culoarea albastru. În secolul al XVI-lea acest oraş a fost refugiu pentru evreii spanioli care fugeau de Inchiziţie. Evreii au plecat în Israel, dar culorile au rămas martore ale trecerii lor.

Pentru a vedea și alte ,,minuni,, ale lumii apăsați aici: mytheologica