Oul vegan – creat doar din ingrediente vegetale

creat in italia

Italia – Oul nu ne va mai fi furnizat de… cotețul de păsări

Într-un laborator de la universitate a văzut lumina oul vegan care poate, pentru consum,  înlocui oul găinilor. A anunțat această știre Universitatea din Udine, care și a înregistrat brevetul. Găinile se pot, în sfârșit, bucura că se pot înmulți în voie, fără să le mai fie furate ouăle…

Noul ou va fi în mod integral vegetal, creat de cei patru studenți, din făină de diferite legume, ulei vegetal, un agent de gelifiere și o sare speciala iar ca aspect se confundă cu… un ou fiert.

Cele patru tinere studente – Francesca Zuccolo, Greta Titton, Arianna Roi și Aurora Gobessi – au experimentat „oul“ pentru un an și jumătate în laboratoarele departamentului de știință alimentară, de mediu și animale de la Universitatea din Udine, pentru a obține textura și gustul optim. Și rezultatul a fost răsplătit, în plus,  întâmpinarea unei piețe foarte „înfometate” de produse vegetale care pot înlocui alimentele tradiționale. Să nu mai vorbim și de cei care țin posturile religioase și simt pofta să mănânce un ou!

Oul vegan a fost gândit ca un produs de frigider gata pentru consum și va fi în curând oferit companiilor interesate să-l producă și să-l comercializeze. Pe scurt, ideea este interesantă: mai rămâne doar să… îl gustați de îndată ce ajunge pe rafturi… Desigur, să nu îl cumpărați pentru a-l pune sub cloșcă…!!!