Ovidiu Burdușa – Un tânăr român stabilit la Roma a fost numit secretar de stat la DRP

Ovidiu Burdușa – Un tânăr român stabilit la Roma, a fost numit secretar de stat la DRP

Ovidiu este un om foarte apreciat de românii din centrul Italiei, îl cunosc majoritatea și îi apreciază bunul simț, spiritul constructiv, neconflictual, respectul pentru tot ceea ce înseamnă valori autentice românești. De loc din Panciu, au scris despre el mai toate ziarele, acolo acasă a fost ales consilier și vă invit să citiți un articol dedicat lui în Libertatea

Ovidiu Burdușa scria ieri pe pagina sa de Facebook: ”Dragi prieteni,

Astăzi am primit o veste pe care am onoarea s-o împărtăşesc cu voi: am fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Mulţumesc domnului premier Ludovic Orban pentru această nominalizare, este o propunere care mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp, pe care am acceptat-o fără ezitare.
Deoarece este o numire politică, le mulţumesc pentru sprijin şi colegilor din organizaţia PNL Diaspora şi preşedintelui Viorel Badea.

S-a întâmplat asta pentru că Guvernul Orban are o altă abordare în ceea ce privește Diaspora românească şi cea mai bună dovadă a fost schimbarea sistemului de vot la alegerile prezidenţiale recente, când românii au votat masiv cu domnul Klaus Iohannis şi pentru că măsurile luate în favoarea Diasporei au facilitat accesul la urne.

Locuiesc în Italia de aproape 17 ani. Am început de jos, foarte de jos, ca mulţi dintre concetăţenii noştri nevoiţi să-şi caute un rost departe de ţară. A fost greu, dar am reuşit să depăşesc dificultăţile vieţii printre străini, iar cu timpul am simţit că a meritat acest sacrificiu. La Roma, m-am realizat profesional, aici s-au născut copiii mei şi tot aici m-am maturizat pe toate planurile, inclusiv pe tărâmul greu-încercat al afacerilor..

În ultimii ani, am vrut să întorc ţării mele, judeţului Vrancea din care provin şi oraşului natal Panciu o parte din experienţa dobândită în Europa. De aceea, m-am decis să mă implic în schimbarea de acasă, candidând pentru un post de consilier judeţean în Vrancea, în 2016. Astfel, am devenit primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Judeţean în ţară şi mi-am luat misiunea foarte în serios.

Am făcut naveta între Roma şi Focşani, pe cont propriu, şi chiar dacă a fost dificil, m-am bucurat mereu că pot fi alături de colegii mei din PNL în încercarea de a aduce un suflu nou în politica din ţară, pentru mai binele vrâncenilor de acasă şi de peste graniţe.

Mă voi folosi de toata experienţa acumulată în această perioadă pentru a aduce un plus acestui departament înfiinţat pentru a-i ajuta pe românii de peste graniţe, de care mă simt legat sentimental ca fiind parte a acestei mari şi admirabile comunităţi româneşti – DIASPORA.

Vă invit să-mi fiţi alături în proiectul meu şi al colegilor mei de a pune mult mai bine în valoare Diaspora românească – o misiune în care nu putem reuşi decât dacă rămânem uniţi întru cauza binelui comun.

Aşa să ne-ajute Dumnezeu!”


Felicitări Ovidiu, felicitări guvernanților care și-au călcat pe inimă și au numit și un om integru printre atâția fripturiști ai acestor ultime trei decenii… Spor la cele bune și să sperăm că sistemul te va lăsa să faci lucruri cu adevărat trainice și cu adevărat utile pentru românii din afara granițelor numiți în batjocură …diaspora… și te rog să nu mai spui așa românilor plecați, cuvântul înseamnă ”sămânță risipită”... citește detalii aici: DIASPORA – cuvânt de batjocură – Străini printre străini dar străini până și în propria țară

Ai meritat să fii numit și am credința că nu ți-ai ”cumpărat” rolul… așa cum se obișnuiește și că nici nu ai fost numit ca să fii slujbașul noilor-vechi ”ulii” care roiesc deasupra stârvului muribund numit România… Cu încă o mână de oameni ca tine Ovidiu, începem să credem că se mai poate salva ceva…

PNL încă nu a convins electoratul că își merită încrederea, și asta fiindcă a făcut alianțe groaznice și s-a lăsat infiltrat de cine nu trebuia, (de ex: de comuniști și de băsiștii, adică foștii securiști), compromisuri inacceptabile, pierzându-și esența liberală…

În PNL se cere musai o curățenie și o înnoire dacă într-adevăr se vrea asumarea unor răspunderi mărețe. Actualul Premier și lider de partid este încă …cel puțin… un personaj …dubios!… precum este și președintele ales… Anul 2020 va lămuri mai multe…

Ovidiu, te rugăm să ne ceri sprijinul ori de câte ori sistemul te va copleși, te va limita, te va strivi, te va perverti sau va încerca să te compromită cerându-ți să faci rău în numele binelui lor, știi tu care ”lor”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.