Paguba adevărată și ireversibilă a țării nu stă doar în corupție, ci mai ales în libertatea de a distruge țara prin deciziile legale ale celor de la putere

mafiile politice

Asistăm de ani buni în România la un fenomen care ne amintește (deși este ceva diferit) de Italia anilor 90 cu faimosul ”mani pulite”. Doar că, la noi în țară, ne-am fi așteptat să vedem mii de politicieni ciungi, fiindcă unica formă de curățenie eficientă a mâinilor cam asta ar fi fost și ar trebui să fie!…

Deși avem foarte bine plătite destule servicii secrete, ele sunt așa de ”secrete” încât nu reușim să aflăm în slujba cui prestează!… (Nu cumva ele conduc din umbră mafiile?)

Serviciile secrete știu totul despre oricare cetățean, îndeosebi acela care are afaceri importante sau este politician ori persoană de interes. Ele știu pas cu pas mișmașurile din sânul mafiilor dar… La ce bun?

Serviciile urmăresc, de exemplu, un om politic și… îl lasă să opereze ce vrea, cum vrea, în câmpul infracțional. Îl lasă să fure sau să facă trafic de influență, să spele bani, să măsluiască licitații, să promoveze legi favorabile grupurilor mafiote… să facă alianțe cu lumea interlopă, Ele doar trebuie să știe, să observe, și atât? Nu și să informeze autoritățile care se ocupă cu anchetare, judecare, care, la rândul lor acestea, să acționeze prompt?

Pare asemănător cu situațiile din Europa unde serviciile secrete știau din timp totul despre terorist, l-au urmărit până în clipa atentatului și… l-au lăsat să producă atentatul ca apoi să zică: ”noi știam, sic!” Dar la ce bun că știau când puteau preîntâmpina totul?

Prinderea corupților și anchetarea mașinațiunilor infracționale în care sunt implicați și oameni politici este un act de dreptate de care se bucură nespus poporul: ”nah, l-au prins tui mama lui!”. Așa, și?… Năstase a distrus țara prin deciziile sale legal luate, nu prin termopane sau naiba mai știe prin ce mărunțișuri!…

Paguba adevărată și ireversibilă a țării nu stă doar în corupție, ci mai ales în libertatea de a distruge țara prin deciziile legale ale celor de la putere.

Năstase, pentru deciziile sale luate pe vremea când era la putere, ar merita condamnat pentru aceleași fapte pentru care a fost împușcat Ceaușescu: subminarea economiei, crimă împotriva poporului, ș.a.m.d. Sub masca privatizării a dărmat și a furat tot ce s-a putut, în favoarea grupului mafiot din umbră, iar consecințele sunt incalculabile: emigrația, importăm totul, producem mai nimic, șomajul, salariile mizerabile, destabilizarea sistemelor de sănătate, educație, apărare, ș.a.m.d.

De aceleași fapte se fac vinovați absolut toți cei care s-au perindat la putere după 89 și până astăzi. Toți fiind părtașii distrugerii țării.

Și de ce nu li se poate face nimic? Pentru că tu strigi sus sau jos cutare, ieși în piață doar dacă ești manipulat de careva, în loc să ceri legile care să te apere de aleși! Pentru că tu te cerți cu colegul sau vecinul care ține cu cutare om politic iar tu cu altul, numind asta …democrația! …în loc să vă uniți amândoi, până la milioane de-alde voi, și să cereți ce trebuie: lege. Legea prin care oricare ales sau numit în funcțiile statului să RĂSPUNDĂ pentru munca sau ne-munca lui. PUTERE nu înseamnă să poți face absolutism, despotism, acțiuni contra țării. Să nu mai vorbim și de faptul că în interiorul niciunui partid nu există democrație, ci despotism iar partidul, la rândul său, servește la alți ”stăpâni”, nicidecum țara.

Au arestat un politician, i-au confiscat averile, l-au condamnat, l-au eliberat condiționat după câteva luni sau un an doi, acolo… Tu cu ce te-ai ales din asta? Doar cu satisfacția că a fost ăla prins? ”nah, l-a prins tui mama lui!”. Între timp, mafia de la putere face tot ceea ce a făcut mafia care a fost înainte la putere, iar DNA nu este altceva decât un instrument de șantaj, de pedepsire a celui care nu se supune mafiei sau nu contribuie cât ar trebui la partid. Toate sistemele statului sunt la discreția mafiei alese!

Oare de ce doar unii ajung la DNA iar alții nu? Or fi cinstiți, al naibii? Cât de corecți sunt cei de la DNA? Dar bogați, cât și mai ales de unde sunt?…

Apoi, un exemplu, limuzina confiscată de la un mafiot de politician, cine o cumpără și la ce preț? Tot un mafiot, la un preț derizoriu, însă un mafiot aflat la putere azi sau… un slujbaș în serviciile alea prea secrete? Nu știm, media este ocupată să transmită DOAR ce le poruncește ”stăpânul”… Jurnaliștii sunt, fie parte din servicii, fie în slujba mafiilor, iar independenții – fiindcă din fericire sau nu, mai sunt încă și din ăștia – nu sunt băgați în seamă, nu au bani, nu au forța de a se face auziți!…

Dar, serviciile secrete știu toate astea, însă… la ce bun!

VA URMA