Pakistan, incendiu într-un tren: 65 de morți și 45 de răniți

ISLAMABAD – Cel puțin 65 de oameni au murit, iar alți 45 au fost răniți într-un incendiu violent izbucnit pe un tren de pasageri pakistanez.

S-a întâmplat astăzi în apropierea orașului Liaquatpur, în provincia estică Punjab.

Incidentul s-a produs în apropierea orașului Liaquatpur, la aproximativ 150 km (93 mile) sud de orașul Multan, astăzi, joi dimineață, a spus șeicul Rashid Ahmed prin telefon la Al Jazeera.

„Numărul morților ar putea crește în continuare”, a declarat Muhammad Asfandyar, un oficial spital local. El a spus că toate victimele au fost tratate pentru arsuri.

Trenul transporta pasageri din sudul orașului Karachi spre Rawalpindi.

„Răniții au fost duși la spital, dar, din păcate, nu există niciun spital din apropiere [cu o unitate de arși], așa că încercăm să-i ducem cu elicopterul la Multan”, a spus Ahmed.

Incendiul a fost cauzat de explozia unui aragaz pe care unii pasageri îl foloseau în mod necorespunzător pentru a pregăti micul dejun la bord, pe convoiul care mergea de la Karachi la Rawalpindi.

Doisprezece dintre răniți sunt în stare gravă, spune poliția din raionul Rahim Yar Khan. Foculmortal a început atunci când pasagerii au folosit o sobă portabilă cu gaz pentru a pregăti micul dejun, omorând cel puțin 65 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.