Palatul regal din Caserta – Versailles-ul Italiei

La 33 kilometri de Napoli, în orașul Caserta, se află un impresionant palat regal, descris de către specialiștii de la UNESCO ca fiind „cântecul de lebădă al artei spectaculoase a barocului”.

Când Carol al III-lea de Bourbon a devenit – primul din dinastia sa – rege al Neapolelui, şi-a dorit să îşi marcheze statutul de descendent al Regelui Soare (Ludovic al XIV-lea), printr-un palat care să concureze cu faimosul Versailles. Și se pare că a reușit.  Pentru că acesta a fost cel mai mare palat și una dintre cele mai mari clădiri construite în Europa secolului XVIII.

Palatul regal din Caserta (Reggia di Caserta) este cea mai mare reședință regală din lume, acoperind o suprafață de aproximativ 47000 mp. Clădirea palatului are 1200 de încăperi, 1742 de ferestre, 34 de scări și patru curți interioare (conform datelor oficiale).

Parcul este fabulos, se întinde pe 120 ha și este un mix de grădini magnifice, cascade, fântâni monumentale, grupuri statuare, bazine cu pești, toate încadrate de o dantelărie de alei umbrite de copaci seculari. Sursa:rtv.net

Luxury interior of Reggia di Caserta, 18th century former Royal Palace

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.