Până la 1,5 milioane euro pentru fermierii care își fac instalații de irigații

2

Fermierii, organizațiile de utilizatori de apa și alți potențiali bneficiari eligibili vor putea obține fonduri europene de până la 1,5 milioane euro pe proiect, pentru sisteme de irigații, în cadrul unei linii de finanțare din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru care miercuri a fost publicat Ghidul solicitantului.

Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), solicitanții eligibili în cadrul submasurii 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, componența pentru infrastructura de irigații, sunt organizații/ federații ale utilizatorilor de apă, constituite din proprietari utilizatori de terenuri agricole în conformitate cu legislația în vigoare.

Sprijinul public pentru investițiile finanțate prin această submăsură este 100% nerambursabil și nu va depăși 1.000.000 euro/ proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune (SPP) sau 1.500.000 euro/ proiect pentru amenajarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de pompare și repompare (SPA ¬ Stații de pompare a apei, SRP ¬ Stații de repompare).

În acest an, schema de finanțare are un buget de 150 milioane euro pe această componența de irigații. Banii sunt disponiili pe tot teritoriul țării, a precizat AFIR.

De la momentul publicării versiunii finale a Ghidului solicitantului, respectiv 29 mai 2017 și până la deschiderea sesiunii de primire a proiectelor este prevăzut un interval de minimum 7 zile, conform prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 ¬ 2020.

Pentru întocmirea documentației necesare obținerii finanțării pentru infrastructura de irigații, solicitanții au la dispoziție versiunea finală a Ghidului solicitantului și anexele aferente acestuia, care pot fi consultate gratuit pe site-ul Agenției la secțiunea Investiții PNDR, în pagină dedicată sM 4.3 ¬ Irigații și în pagină dedicată sM 4.3 Irigații.

Se aplică on-line, pe site-ul www.afir.info

Descarcă  Ghidul solicitantului submaăsura 4.3 irigații

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2017-05-31-21795302-0-ghidul-solicitantului-pentru-sm4-3-irigatii-2017-iti.pdf

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.