Paradă Gay la un centru de vară pentru copii sub șase ani

Cinci educatoare dela grădinița Arcobaleno din Casalecchio di Reno au decis să sărbătorească Gay Pride Bologna, pe 7 iulie, la cei mici, la cursurile de vară, copii cu vârste cuprinse între unu și șase ani. După cum au spus chiar copiii, în unele panouri publicitare postate în structura „vineri ne-am colorat fețele în culorile curcubeului pentru a sărbători gay pride, vivat iubirea!“. Nu doar atât, au ascultat, de asemenea, lecturi  „Bună ziua Poștașule“ și „Micul ou“, două cărți despre familii gay. Activitățile acestea – niciodată comunicate părinților – au stârnit controverse: plângerile acestora au ajuns la deputatul Forza Italia, Galeazzo Bignami și de acolo mai departe, într-o interpelare, miniștrilor educației Bussetti Marco și Lorenzo Fontana. Cooperativa „Dolce”, care conduce centrul din iulie până în august, a inițiat deja investigații interne.

Ministrul Fontana a condamnat deja cazul cu un tweet: „Dar este posibil să se facă așa ceva fără acordul părinților, la copiii cu vârsta între 1 și 6 ani?  Educație sau ideologie?  Acum, cei ”political correctness”  ce părere au?

Pe faptele de la Casalecchio și-a exprimat poziția oficială  eparhia bolognese, printr-un editorial în „Bologna Sette“: „Biserica din Bologna a aflat cu consternare că, în centrul de vară al unei grădinițe a fost prezentat evenimentul Gay Pride la copii de vârstă delicată, preșcolară. O temă complexă care merită să fie abordată cu o mai mare prudență și, desigur, cu implicarea deplină a părinților, ei în primul rând responsabili pentru educația copiilor.”