paradoxuri românești 1

Opinii personale ale semnatarului asupra alegerilor de duminică 11 decembrie 2016

Deși ziarul nostru nu are nicio tentă politică, ar fi prea pe placul acelora care manipulează oamenii în așa fel încât aceștia să capete crunta lehamite de politică și de politicieni mai ales, anume pentru ca doar ,,unii,, să se ocupe de grijile politice ale țării, oamenii să nu aibă o profundă educație democratică și să fie din ce în ce mai ușor manevrabili, să nu scriem aici măcar opinii personale.
Editorialul de astăzi alege între chestiunile arzătoare ale vremii să se ocupe de scrutinul pentru parlamentare care taman au avut loc și aparent au zăpăcit spiritele…
Sunt voci care consideră că este mâna ,,agenturilor străine,, că Putin, dacă a indus victoria lui Trump în ditai America, darămite la noi, a făcut prăpăd!!!…
Alte voci înjură, îndeletnicirea cotidiană a unora care chiar și când nu înțeleg tot vor să lase impresia că știu deja și că au dreptate, că au presimțit, că nu mai e nimic de făcut și așa mai departe. Înjură ,,comuniștii,, , înjură liberalii și, mai ales, înjură pe cei care nu s-au prezentat la vot pentru ca să salveze țara!
Mai sunt o mare parte dintre oameni care nu mai vor să audă de politică, nu au votat, nici măcar nu vor să fie întrebați de ce și cum. Aceștia sunt învinșii, victimele manipulatorilor care au reușit să le inoculeze scârba deplină, în dauna intereselor chiar ale lor înșile.
Nu sunt analist politic, nu am pregătirea necesară, nu sunt nici observator politic, ci doar un om oarecare și aplecat, instinctiv aproape, asupra chestiunilor grave care au transformat România și Europa, lumea întreagă chiar, într-o masă compactă de numere, omul devenind un simplu element de statistică.
Pe scurt, ce am înțeles înainte și mai ales după aceste alegeri parlamentare din România anului 2016, la 26 de ani de la căderea totalitarismului: …nu mai există comunism în România și, de fapt, nici nu a existat. Comunismul este un fel de ,,bau bau,, mediatic, o sintagmă folosită în denigrarea unora, tot așa cum liberalilor sau partidelor cu profunde vederi naționale li se zice fasciști deși nici fascismul nu există.
PSD, partidul care a câștigat la un scor covârșitor alegerile, nu este un partid comunist, ci mai degrabă unul fără o ideologie clară, a cules câteva idei de ici, de colo, ba social democratice dar nici prea, ba liberale dar nici foarte… și se pretinde de centru-stânga deși niciunul dintre pesediști nu cred că au înțeles ce înseamnă asta!…
Istoricul PSD, cu partidele moarte din care a emanat, nu dăunează prezentului cât dăunează lipsa de o ideologie limpede și adaptată nevoilor actuale și de viitor ale țării, lipsa unor strategii economice, lipsa unor lideri cu profunde calități morale, știindu-se faptul că foarte mulți  ,,grei,, pesediști au necazuri cu justiția… și totuși… au ieșit victorioși, de ce?
Cumva spiritul Crăciunului a creat confuzia că roșul pesedist ar fi însuși Moș Crăciun? Cumva românii sunt tulburător de nostalgici după apusele vremi? Nu și Nu…
Au avut strategie de campanie mai bună? Nicidecum… Atunci?
Ei bine, dragi români, oamenii simt că o soluție pentru ridicarea țării din marasmul economic stă în liberalism însă nu avem și nu am avut un adevărat partid liberal probabil niciodată… toate au fost timide tendințe liberale sau doar pretenția că sunt liberali, lipsindu-le personalități politice cu adevărat spirit liberal, lipsindu-le angajarea, preferând rufianismul politic, traseismul, comploturile, luptele interne, lenea și ignoranța, supunerea totală față de sponsori, promovarea nonvalorilor și multe alte racile care au dezgustat electoratul.
Oamenii au sperat cumva la firmiturile din marele hoit pe care l-a răpus de-a lungul anilor pesediștii, România. Pesediștii se năpustesc asupra vacii grase dar muribunde și o mănâncă de vie iar oamenii vor și ei câteva rămășițe zise ajutor social sau alte forme de protecție socială  – care realmente nu a fost niciodată o soluție nici pentru acești oameni cum nici pentru viitorul țării. Este ca și cum am pus pe foc lemnul acoperișului casei pentru a ne încălzi o săptămână de iarnă geroasă…

Cine a votat cu liberalii sau celelalte formațiuni nepesediste, au sperat în orb, făcându-și iluzii, neavând niciun motiv real să-i susțină, ci doar pentru a nu fi cu PSD . Cine a votat cu PSD majoritatea nu mai recunoaște, sau dacă o face, motivează că ăștia îs deja sătui, de ce să pună pe alții flămânzi….! Oare de ce nu înțeleg oamenii că nu există sațietate?
Cine nu a votat deloc, am spus mai sus, este manipulat până la refuz și rău a făcut că s-a lăsat purtat de val, fiindcă politica nu înseamnă decât cum îți gestionezi casa, familia, banii, sănătatea, școala, distracția, paza bunurilor, serviciul, relațiile cu colegii, prietenii, alte rude, ș.a., la scară mai largă.
O altă bună parte dintre oameni sunt politicieni de bufet, de scara blocului, de uliță, duc manipularea dușmanilor nației române până la desăvârșire… De exemplu, se bat băsiștii cu pontiștii deși aceștia doi sunt decăzuți din funcții, decăzuți moralicește, au avut puterea și au dăunat țării, apărând interesele marilor puteri în dauna celor românești, au dat concurs mogulismului prin care au devalizat bugetul statului.
,,Bau bau-l,, DNA este o jucărie pentru cei care nu au o educație politică și democratică.
Eficiența și costurile justiției, mai ales ale DNA, sunt sau ar putea fi studiate de oricine și s-ar putea astfel edifica limpede asupra faptului că nu corupția este marele flagel al țării, ci lipsa legilor responsabilizatoare actului politic sau decizional. Marii jefuitori ai țării neputându-le fi imputate faptele deoarece au distrus sistematic țara în mod absolut legal, prin funcțiile mari în dregătoriile statului, lipsind legile care să ofere tragerea la răspundere. Mai rău lovește în prezentul sau viitorul țării o lege lipsă sau o lege prost făcută ori legi mereu schimbate cu o frecvență uluitoare, cheltuielile cu justiția, decât corupția în sine. Pe cetățeni nu îi afectează milioanele de euro șpagă luate de un politician, ci taman ceea ce dă la schimb… nimeni nu pune reflectoarele pe ceea ce a făcut coruptul pentru mită, ci arată doar mita…! Un mizilic… De ce? Iată dovada că DNA este doar un instrument de șantaj politic sau mogulist și o nouă versiune a fostei securități!…
Oamenii care totuși au o educație sau discernământ, nu contestă nimic celui care nu a votat sau celui care a votat altfel decât el, nu contestă rezultatul, ci caută soluții cum să ceară noilor aleși să respecte rolul căpătat prin vot în interesul țării, caută soluții cum să depășească starea de precaritatea în care se adâncește țara… și mai ales pune umărul la treabă.
Acum, nimic nu mai rămâne de făcut decât de muncit, de pregătit alegerile viitoare, patru ani trec iute… dar mai ales, de învățat cum să nu mai fim dezbinați, cum să distingem manipularea, învrăjbirea, intriga… și mai presus de orice să respectăm opiniile altora chiar și acelea revoltător de …diferite!

(va urma)