Pare că polițiștii, oriunde în lume, sunt aleși dintre cei mai ignoranți oameni

Veneția – un om în vârstă picta în Piazza San Marco: apare polițistul și-i cere să părăsească zona, dar … omul nu era unul oarecare, ci un pictor englez faimos la nivel mondial.

Ken Howard, în vârstă de 86 de ani, este un artist de renume internațional. Comentariul soției: „Absurd”

El începuse să picteze în Piazza San Marco, când polițiștii locali i-au ordonat să plece pentru că …nu era autorizat! Acesta nu este un cetățean obișnuit, ci Ken Howard, un pictor englez de renume internațional, care de peste 50 de ani tot vine pe străzile Veneției, armat cu sculele sale de pictură și o mare pasiune pentru frumusețea orașului.

„Soțul meu are 86 de ani, pentru el este foarte greu să monteze și demonteze echipamentul – am rămas foarte afectați sufletește” – a spus Dora Bertolutti, soția lui Howard, gazetei La Nuova Venezia În atât de mulți ani nu mi s-a întâmplat așa“. Știrile s-au răspândit imediat în virtual, provocând indignarea utilizatorilor.

Pictorul – Academician regal din 1993 și oficial al Imperiului Britanic din 2010, Ken Howard, este unul dintre cei mai importanți pictori contemporani englezi. Până în 2003 a fost președinte al New English Art Club, este, de asemenea, membru al Royal Institute of oil painters și al Royal Society of British Artists, al cărui membru onorific este.

Howard și soția lui merg de multe ori la Veneția: au cumpărat o casă în oraș, așa că foarte mulți locuitori recunosc pictorul și îl salută pe stradă.

Sâmbătă, 25 august, artistul a hotărât să picteze priveliștea favorită a pieței: bazilica în fundal și clopotnița spre dreapta. După câteva minute însă, polițiștii au sosit: „Au intervenit și i-au spus că el nu poate rămâne acolo, a încercat să-și explice motivele, dar nu a existat nici un fel de înțelegere, explică soția lui.

Howard a trebuit să renunțe. „Nu a fost deloc fericit – a spus Dora – Până în prezent, nu au mai fost niciodată astfel de probleme, nu știu dacă ține de noile reguli de siguranță sau altceva Ceea ce e sigur este că acum ceva s-a schimbat”

Bine că ambulanții, mulți fără autorizație (dar care dau șpăgi la vigili urbani) care împânzesc străzile orașelor italiene pot umbla nestingheriți, iar un bătrânel care pictează cuminte într-un colț, unde nu deranjează pe nimeni, ba dimpotrivă, are nevoie de… autorizație!