Părerea copiilor nu contează niciodată

Cultura occidentală a pierdut o altă bătălie în ”ciocnirea civilizațiilor”. Burkha Barbie, va fi printre păpușile licitate de Sotheby pentru acțiuni de caritate ”Save the Children”. Mesajul către fetițele din lume: ”Lăsați orice speranță”.

Barbie a fost de mai multe o sursă de controverse. Criticii au preluat păpușa simbol pentru a promova implicit o imagine nerealistă a corpului în rândul fetelor tinere. În 1992, Teen Talk Barbie a fost denunțată pentru că a spus: „iubesc să fac shoping!”, printre altele. Tattoos Barbie a lui Totally Stylin din acest an, Boy Barbie, vine vândută cu o „tramp stamp” pe spate.

Însă partea superioară a lui Barbie, imaginea pe care Mattel a cultivat-o, inspiră noțiunea de posibilități nelimitate. Barbie ar putea fi orice ar vrea să fie: un avocat, un doctor, un astronaut, o casnică. Prin extensie, acest lucru le determină pe fete să dezvolte aspirațiile înalte într-o societate care le acceptă egalitarist.

Barbie, cu toate acestea, este văzută ca o amenințare în Orientul Mijlociu, unde subjugarea femeilor este o practică prețuită. Influența culturală occidentală amenință în general această „instituție specială”, iar Barbie a fost considerată o influență deosebit de corupătoare. (În vreme ce copiii cu arme în mâini este ”politically correct! Sau ignorarea copiilor atunci când cei mari stârnesc războaie teribile… aruncându-i într-o viață de coșmar)

Arabia Saudită a interzis Barbie în septembrie 2003. Comisia guvernamentală pentru propagarea virtuții și prevenirea viciilor a denunțat „îmbrăcămintea și accesoriile explicit indecente“ a lui Barbie care ar fi un „simbol al decadenței  Occidentului pervers.“ Saudiții au afirmat chiar că Barbie ar fi o evreică. „Să ne păzim de pericolele acesteia (Barbie) și să fim atenți”, a avertizat comisia.

În aprilie 2008, Ayatollahul iranian Ghorban Ali Dorri-Najafabadi a cerut interzicerea păpușii Barbie în republica islamică. Iranul produce o păpușă alternativă numită Sara, care împlinește standardele, și se vinde la o mică parte din prețul interzisei păpuși de la Mattel. Totuși, Sara nu a reușit să surprindă imaginația copiilor iranieni, care o consideră o emblemă a vieții de care doresc să scape. Barbie interzisă este mult mai atrăgătoare, poate și pentru faptul că acei oameni de la putere o consideră o amenințare!…


Plecând de la aceste considerente, știindu-se faptul că îmbrăcămintea (și accesoriile) femeilor din lumea islamică este stabilită mai mult pe precepte religioase decât pe cele populare, adică, aceste accesorii care acoperă aproape integral femeia nu doar părțile așa-zis ”provocatoare” nu pot fi comparate cu un costum popular din țările est-europene, de exemplu, astfel, de ce să nu apară ca un răspuns la islamizarea elementelor culturale cum ar fi vestimentația, și o Barbie-călugăriță, Barbie-preoteasă?!!!… Iar părăsind spectrul religios am putea propune chiar și o Barbie-Gay, Barbie-Transexual, Barbie incert-sex… și așa mai departe cu imaginația!…

Ideea este nu că ar deranja pe careva opțiunea religioasă a oamenilor, indiferent despre care religie ar fi vorba, ci faptul că această opțiune este impusă copiilor prin orice mijloace și ar putea fi privită aceasta ca pe o manipulare mai mult decât o educație demnă de mileniul în care ne aflăm.

Educația copiilor este terenul propice inoculării unor idei, concepte și mesaje care apoi, în viitorul apropiat, să marcheze definitiv cultura individuală a noului adult… Ceea ce este grav rămâne faptul că părerea copiilor nu contează niciodată, doar ceea ce vor cei care conduc popoarele și… mai ales… interesele financiare!… Așadar, nu religia ar fi linia de front, ci mai degrabă lipsa unei adevărate iubiri față de copii, oprimarea acestora prin constrângeri culturale, morale, religioase pentru ca ei să crească ”supuși” și nicidecum oameni liberi.