Părinți nevoiți să ia decizia năucitoare de a-i amputa picioarele fetiței lor de doi ani

Părinții unui copilaș în vârstă de doi ani, născut cu o boală rară, au fost nevoiți să ia decizia năucitoare de a-i amputa picioarele, astfel încât să poată trăi o viață fără durere…

Freya Gibbs, în vârstă de doi ani, s-a născut fără oasele tibiei – ceea ce înseamnă că nu se poate mișca decât târându-se pe genunchi și înfruntând o viață de interminabile dureri.

Dar părinții ei, Danielle și Michael, din Llandysul, în Țara Galilor, au cerut medicilor să-i amputeze picioarele mai degrabă decât să-i lase să facă față o viață în suferințe.

O afecțiune care afectează doar unul la trei milioane de copii.

Micuța Freya se târa în genunchi, determinându-și părinții să ia decizia …oribilă.

Micuța acum zâmbește „de la o ureche la alta” când își pune picioarele protetice dimineața, știind că poate alerga și juca ca sora sa de 8 ani, Olivia.

Mama, Danielle, de 26 de ani, a spus: „Nu puteam suporta să ne vedem copilul nefericit și mocnind de durere. Acum o vedem alergând, jucându-se cu sora ei mai mare așa cum și-a dorit întotdeauna, știm că am făcut alegerea corectă.”

La doar șase luni după ce picioarele lui Freya au fost amputate, micul luptător umblă  pentru prima dată în viața lui.

Fata în vârstă de doi ani a primit recent primul set de dispozitive protetice și poate acum să meargă de mână cu sora ei mai mare, Olivia.

Danielle zâmbește acum cu mândrie privind fiica ei cea mică, alergând ca ceilalți copii de vârsta ei.

„Prima dată când Freya a reușit să iasă afară, iar mama și tata au dat mâna, mi s-a părut un miracol și am izbucnit de mândrie. A accepta amputatul picioarelor lui Freya a fost o decizie oribilă de luat. Încerca să alerge în jurul casei în genunchi, iar picioarele îi stăteau  în cale, se prindeau în cadrele ușii și ea va cădea pe ele. Mi-a rupt inima.”

„Îndepărtarea picioarelor lui Freya i-a dat într-adevăr libertatea pe care nu ar fi cunoscut-o niciodată altfel.”

Danielle, managerul unui supermarket, a descoperit că picioarele fiicei sale nu s-au format corect după nașterea lui Freya, în septembrie 2017.

În cele din urmă, Freya a fost diagnosticată cu o hemimelie tibială bilaterală, ceea ce înseamnă că oasele ei nu s-au format.

Ar fi trebuit să se confrunte cu ani de chirurgie istovitoare pentru a-și reconstrui tibia sau amputația.

„Pe măsură ce se apropia ziua operației din ce în ce mai aproape, mă făcea să mă simt rău în privința asta. Dar, pe măsură ce Freya creștea în vârstă și progresa, am putut vedea toate lucrurile pe care nu le putea face din cauza picioarelor și cum o țineau. A fost un amestec de teroare și ușurare care, în cele din urmă, iată… merge.”

Familia acum strânge fonduri pentru protezele noi de care Freya va avea nevoie în viitor atunci când corpul ei va începe să crească.

Danielle a spus: „Pe măsură ce Freya crește, protezele de care are nevoie devin mai complicate și mai scumpe. Este un copil atât de activ. Ne-ar plăcea să-i oferim o pereche de lame de curse, astfel încât să se poată juca afară și să se alăture colegilor de școală.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.