Părinți români arestați pentru că și-au vândut fiica de 14 ani pentru 5.000 € și o dubă

spania

Guardia Civil descoperă o căsătorie forțată în orașul Sevilla, Pedrera.

Guardia Civil a descoperit vânzarea unei minore românce care urma să fie căsătorită cu un străin cu doisprezece ani mai în  vârstă decât ea. Părinții victimei au fost arestați în luna Mai, în Sevilla Pedrera, pentru că și-a dat fiica lor în schimbul a 5.000 € și o dubă. Ancheta, complexă, și la care a fost necesară o cooperare polițienească internațională, a împiedicat fata să se întoarcă în România. Cu toate acestea, astăzi este încă sub tutela părinților.

Echipa Guardia Civil din Osuna a început să investigheze cazul la 19 aprilie, când părinții copilului au raportat dispariția fiicei lor. Potrivit unor surse detaliate de la Benemérita la ABC, reclamanții s-au  mutat și au optat apoi să ceară ajutor abia atunci când au văzut că nu au primit plata integrală pentru livrarea fetiței viitorului ei soț. Dar agenții, inițial, au omis acea parte a cazului. Au denunțat dispariția.

După depoziția martorilor, anchetatorii au bănuit imediat că fetița ar fi putut fi vândută de părinții ei unui vecin din Lucena del Puerto (Huelva), de naționalitate română. „Am început repede să căutăm copilul, care, din fericire, se afla în Obrezje, un oraș din Slovenia foarte aproape de granița cu Croația”, –  declarație emisă de Benemérita.

Colaborarea cu poliția românească a fost fundamentală în găsirea victimei, care călătorea spre România cu un individ de 26 de ani, care răspunde la inițialele V. M. și care s-a dovedit a fi fiul vecinului din Lucena, care a plătit (sau urma să plătească) să-i o dea de soție. Mai mulți agenți ai echipei Osuna au mers în Slovenia pentru prelua fetița, în timp ce procedurile de poliție au fost finalizate.

În plus, au procedat la arestarea lui V.M. după obținerea unui mandat european. Aceștia îi impută traficul de ființe umane, abuzuri sexuale față de minori sub vârsta de 16 ani și inducerea minorilor de a-și abandona casele. Arestatul a fost repatriat în Spania și, după ce a fost trimis în instanță, a fost trimis la închisoare fără cauțiune.

Copilul este acum din nou în custodia părinților, care au fost scoși de sub acuzații în luna Mai.  Guardia Civil, prin investigații serioase, ar fi putut verifica încă de la început dacă părinții copilului, care răspund la inițială C.B. și A.I.B, ​​cetățeni români, ar fi cerut lui V.M. suma de 5.000 de euro și o camionetă în schimbul faptului să permite copilului să meargă cu el și nu abia atunci când pentru plata neefectuată, au decis să denunțe dispariția tinerei, să o recupereze și să strice astfel planurile de nunta.

Aceste trei persoane au fost cercetate pentru trafic de ființe umane. Cu toate acestea, după ce au fost arestați în luna Mai, au fost eliberați și scoși sub acuzații. Ancheta judiciară este acum condusă de instanța 2 din Estepa.

Minora a fost repatriată pe 15 Iunie. La sosirea în Spania, a fost supusă unui examen medical, prin ordin judecătoresc, la spitalul regional La Merced de Osuna. Chiar dacă părinții sunt încă în curs de investigare, astfel cum a confirmat Benemérita, fetița este încă sub tutela lor.

Examinarea medicală a căutat dovezi dacă fata  a fost supusă practicilor sexuale. Potrivit legislației spaniole în vigoare, se consideră infracțiune de abuz asupra minorilor atunci când un adult împlinește un act sexual cu minori sub 16 ani (înainte de reforma din 2015 limita de vârstă era de 13 ani). Codul penal prevede sancțiunea cu închisoare cuprinsă între doi și șase ani. Sinteză și foto potrivit sevilla abc

1 COMENTARIU

  1. cred că nu este un caz izolat, oamenii își perd orice sens al valorilor, oare ce ar fi făcut cu acei cinci mii de euro?

Comments are closed.