PARIS – Un informatician surd, convertit recent la Islam, a masacrat astăzi patru dintre colegii săi într-o furie cu un cuțit în sediul Poliției

Un informatician surd a masacrat astăzi patru dintre colegii săi într-o furie cu un cuțit în sediul Poliției din Paris.

Era polițist civil surd convertit recent la Islam și a fost împușcat mortal astăzi la Paris după ce a ucis patru colegi cu un cuțit din ceramică.

Michael Harpon, în vârstă de 45 de ani, a provocat o baie de sânge în sediul Poliției din capitala Franței, lângă Catedrala Notre Dame.

Anchetatorii nu au exclus o posibilă motivație teroristă pentru atacul de astăzi, joi după-amiază, care a lăsat o femeie și trei bărbați morți.

Toți cei patru au fost înjunghiați în repetate rânduri de Harpon, care lucra în departamentul IT al Prefecturii din 2003, este cel mai grav incident al poliției franceze într-o singură zi de la al doilea război mondial încoace.

În câteva ore de la atac, agenții antiteroriști au asaltat apartamentul lui Harpon într-o clădire din Gonesse, o suburbie aflată la aproximativ 12 km de locul accidentului.

Sotia sa, Iham, a fost arestată, deoarece o sursa investigativă a susținut ca natura atacului lui Harpon corespunde unor asemănări perpetrate de teroriști afiliați Statului Islamic și Al Qaeda.

Motivul nu este clar, dar anchetatorii suspectează că a fost cauzat de o coadă la locul de muncă.

Oficialii au declarat că erau „tensiuni” între bărbat și supraveghetorul său și au descris atacul drept un „moment de nebuniei”.

Colegii au descris omul ca fiind un angajat de încredere care avea autorizația de securitate completă și nu a mai provocat niciodată probleme. A fost descrisă drept „handicapat, ușor surd”, deși o sursă franceză a spus că este atât surd cât și mut.

În această după-amiază, casa atacatorului a fost percheziționată, au raportat că soția sa a fost luată în arest. De asemenea, se spune că și soția lui este surdă.

Heitz a declarat reporterilor la fața locului că trei dintre morți erau ofițeri de poliție, iar al patrulea era asistent administrativ. Anterior, un oficial al sindicatelor de poliție a susținut că toți cei patru erau polițiști.

Loic Travers, un oficial al sindicatului, a declarat că atacatorul era un angajat administrativ al unității de informații a Poliției. A lucrat acolo timp de 20 de ani și nu a mai avut niciodată probleme, a spus Travers.

Christophe Crepin al mișcării Police Up In Anger a declarat la radio franceinfo că atacatorul a avut probleme cu supraveghetorul său. „Știu că a existat tensiune între el și supraveghetorul său direct”, a spus el. „Nu cred că este un act terorist.”

O sursă investigativă a spus că atacatorul „a fost implicat într-o discuție cu cineva și apoi a izbucnit în furie, vizând alți polițiști înainte de a fi neutralizat”.

Procurorii au confirmat mai târziu după-amiaza că o femeie și trei bărbați au murit în atac.

Potrivit BFM, autoritățile perchiziționează acum casa omului de 45 de ani, în timp ce soția sa a fost arestată.

Localul a fost izolat după atac la ora prânzului și zeci de vehicule de poliție și de urgență au venit la fața locului.

Un mesaj de urgență a fost transmis de la difuzoare către curtea de alături, anunțând „un atac” la sediul poliției și afirmând că zona era „sub supraveghere”.

O ambulanță aeriană a aterizat și pe un pod peste Sena, iar cea mai apropiată stație de metrou a fost închisă din motive de siguranță, a declarat autoritatea de transport.

Atacatorul a fost descris în Le Figaro ca un informatician născut în Martinica cu probleme de auz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here