Parizienii, tot mai nemulțumiți de turiști

Tot mai mulți închiriază locuințe pe internet, iar prezența lor îi deranjează pe rezidenți.
Fenomenul închirierilor pe internet începe să creeze probleme parizienilor. Este și cazul platformei airbnb, preferată din ce în ce mai mult de turişti. De câştigat, câstigă proprietarii care închiriază, dar și turiştii, care se văd locuind în stil parizian. În ciuda controalelor din ce în ce mai dese, primăriile sunt conştiente că este greu să elimine acest fenomen în creştere.

Turiștii care închiriază în regim airbnb sunt în număr din ce în ce mai mare, iar prezența lor nu este, de cele mai multe ori, pe placul rezidenților. Aceștia spun că nu este deloc ușor să-ți găsești liniștea în propria casă atunci când alături sunt turiști care vin la Paris să se distreze.

Franck Briand,  arhitect, rezident: „Am avut oameni care făceau mizerie, erau beţi morţi, alergau. Am avut de toate, orice se poate întâmpla. Furturi, urlete.”

În urmă cu doi ani a intrat în vigoare o lege care le cere celor ce închiriază în regim airbnb să aibă un număr de înregistrare. Primarii spun că aceasta lege este puțin respectată și că zonele de interes turistic din Paris au ajuns să nu mai fie locuite de parizieni.

Jacques Boutault,  primar, arondismentul 2, Paris: „E esenţial ca centrele oraşelor noastre să rămână înfloritoare şi autentice. Asta vor turiştii să vadă. Nu vin doar să viziteze nişte cladiri frumoase, vin şi pentru atmosferă.”

Primarii principalelor cartiere ale Parisului spun că interzicerea închirierii locuințelor în regim airbnb ar putea fi o soluție. În primele 4 arondismente ale Capitalei, un sfert dintre locuințe nu mai sunt ocupate de parizieni, iar tendința este în creștere. În plus, aceștia se confruntă și cu situația în care mulți preferă să închirieze ilegal și să-și transforme casele în adevărate mașini de făcut bani.

De cealaltă parte, folosirea acestor platforme este avantajoasă pentru proprietari, dar și pentru cei care caută un loc de muncă în acest sector. La Paris, peste 300 de mii de persoane lucrează în acest domeniu. Sursa:tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.