Parlamentarii nu mai vor mesaje postate pe siteurile de socializare

Cenzură pe Facebook? – Probabil se vor inspira din practicile lui Kim Jong Un sau cele chineze, ori a unor state arabe! Sau pur și simplu vor născoci ceva autentic așa încât românii să intre pe rețele doar să laude și să dea Like la ce scrie tovarășu’!… Deși este adevărat că pe rețelele de socializare funcționează manipularea și instigările chiar, probabil că unica soluție este înăsprirea protecției conturilor și controlul lor de către administratori în urma cărora să dispară clonele, conturile false, să fie identificabilă persoana… Deocamdată, totul este doar în faza de intenție!

Parlamentarii se gândesc să reglementeze conținutul mesajelor postate pe siteurile de socializare, fiindcă, spun ei, multe dintre postări instigă la violență sau includ amenințări. Ideea a apărut în comisia de apărare din Senat, unde s-a discutat despre protestul din 10 august. Ministrul de Interne susține că au fost mesaje care au instigat inclusiv la violența împotriva jandarmilor.

Peste 9 milioane de români intră cel puțin o dată pe lună pe Facebook și peste 7 milioane deschid zilnic rețeaua de socializare. Conținutul din online nu este reglementat și asta creează o vulnerabilitate, cred parlamentarii din comisia de Apărare. Așa că cer reguli clare.

Specialiștii cred că în spatele acestor postări care instigă la violență sunt mesaje ce vor să indice altceva.

Fondatorul Facebook a anunțat că echipa sa a început să monitorizeze mai atent conturile de pe rețeaua de socializare, mai ales după scandalul Cambridge Analitica.

România este a doua piață ca mărime în regiune pentru rețeaua Facebook, primul loc e ocupat de Polonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.