Parlamentul European va acorda mai mult sprijin pentru cultură în statele UE după 2020

„Prin votul de astăzi acordăm o puternică recunoaștere rolului și valorii culturii în politicile europene, aducând bugetul de la 1,4 la 2.800.000.000 euro”, a declarat raportorul Silvia Costa

Comisia pentru cultură a Parlamentului European a aprobat în unanimitate programul pentru Europa Creativă post -2020. Scopul este de a sprijini sectorul cultural și creativ în UE și de a promova proiecte culturale cu o „valoare adăugată europeană”.

„Cu votul de astăzi în cadrul Comitetului pentru cultură al noului program de creație al Europei, recunoaștem ferm rolul și valoarea culturii în politicile europene, aducând bugetul de la 1,4 la 2,8 milioane de euro”, a declarat raportorul Silvia Costa, euro-deputat PD. Textul va trebui acum votat în plen, în vederea negocierilor interinstituționale cu Consiliul UE.

„Scopul programului – a subliniat Costa – este de a sprijini proiecte culturale, artistice, creative și audiovizuale cu valoare adăugată europeană, care pot circula în mai multe țări ale Uniunii Europene și, de asemenea, în afara Europei, consolidând, de asemenea, dimensiunea economică și competitivitatea UE în acest domeniu.

Printre noutățile programului pentru perioada post-2020:  „există introducerea, în zona culturii, a unei noi dimensiuni, definită ca fiind „sectorială”, cu accent pe muzică, cărți și publicații, patrimoniu cultural, arhitectură și design”. În plus,  „în numele lui Antonio Megalizzi și Bartosz Orent-Niedzielski, propunerea mea a fost aprobată pentru a dedica o linie financiară de sprijin pentru rețelele de radio în universități care să prezinte Europa tinerilor”, a anunțat Silvia Costa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.