Patroana prinsă făcând contrabandă cu cocaină de înaltă puritate în valoare de 1.500.000 de lire sterline


O femeie de 30 de ani, care s-a bucurat de un stil de viață high class, cu iahturi în Marea Mediterană, mașini de lux, a fost condamnată la zece ani de închisoare, după ce a fost prinsă făcând contrabandă cu cocaină de înaltă puritate în valoare de 1.500.000 de lire sterline.

Stephanie Nelson, 30 de ani, a fost găsită cu cocaină de înaltă puritate, ascunsă în mașina ei.

Pachetele, sigilate într-un compartiment sofisticat și magnetizat, erau bine ascunse în portbagaj. A fost închisă acum pentru o pedeapsă de 10 ani împreună cu John Markham, de 53 de ani, care i-a furnizat ”marfa”.

Stephanie Nelson, proprietara firmei Porsche Cosmetics Ltd, din Cheshire, a fost oprită de poliția din Kent, în timp ce conducea mașina ei, un Hyundai, prin tunelul Dartford, la 10 iunie, acest an.

În interiorul unui van „sofisticat și magnetizat”, în portbagaj, ofițerii găsit două pachete negre, care conțineau 1,5 kg de cocaină clasa A.

Ea a condus în acea zi de la casa ei din Westbourne Drive, Wilmslow, spre un pub dintr-un sat lângă Maidstone, Kent, pentru a ridica ”marfa”, cocaină.

Nelson făcea călătoria înapoi când Poliția s-a pus pe urmele ei, după ce a filat preluarea transportului, cu doar 20 de minute mai devreme. Tom Nicholson, procuror în anchetă, a spus inițial că ascunzătoarea părea goală.

Nelson, a cărei clinică privată oferă proceduri cosmetice non-chirurgicale, era în posesia unui BQ Aquaris, un telefon criptat descris ca fiind „extrem de sofisticat și practic imposibil pentru a fi descifrat”.

La Maidstone Crown Court a fost declarat în procesul tinerei, miercuri, că mașina Hyundai a fost îndelung urmărită până la arestarea sa.

Cel care o aproviziona a pledat vinovat pentru complicitate la aprovizionarea cu cocaină.

În plus față de a fi gravidă în cinci luni, bruneta a declarat a fi singurul îngrijitor pentru fiul ei de șapte ani. Avocatul ei a declarat Curții că a fost victima unui fost partener  care a forțat-o cumva să facă serviciile de transportator.

Christopher Martin, avocatul, a spus că femeia nu se uita deloc în pachete și că nu știa ce conțineau. A fost constrânsă de fostul iubit să care pachetele.

Judecătorul Philip Statman a spus că există „puține dovezi ale presiunii recente sau dovezi de constrângere.” Ea s-a angajat deliberat la desfășurarea transporturilor de droguri care îi asigura un consistent câștig financiar.

Judecătorul a dat o pedeapsă substanțială cu închisoare, în ciuda urmărilor asupra fiului acesteia și asupra copilului nenăscut.

„Crede-mă când spun că nu este o sarcină ușoară pentru niciun judecător de a separa o mamă de la un copil” „Apreciez că ai un sentiment profund atât asupra copilului tău nenăscut cât și asupra ta.” A spus judecătorul Statman, care a descris-o pe Nelson ca fiind „o mamă foarte inteligentă și bună și care a declarat că fiul ei va fi îngrijit de bunica sa”.

De asemenea, ea a cerut să i se permită să ducă sarcina „în cel mai bun mod posibil” și să rămână cu copilul ei, atâta timp cât autoritățile penitenciare permit asta.

John Markham, de 53 de ani, a fost și el condamnat la 10 ani pentru aprovizionarea lui Stephanie Nelson la Dartford, Kent, cu un milion și jumătate de sterline în cocaină pură. El i-a livrat cocaină în parcarea din pub-ul Yeoman din Ashford Road, Bearsted.

Sugestia că el a fost plătit numai să facă asta pentru Nelson a fost neadmisă de către judecător. „Fiecare dintre voi a fost unul pentru altul de încredere și nicio astfel de conspirație ar putea funcționa fără rolul stabilit clar.” Și Markham a fost găsit cu un telefon Aquaris, similar.

„Acestea sunt cele mai sofisticate și criptate telefoane mobile care conțin cartele SIM olandeze și care fac imposibilă accesarea și recuperarea datelor de apel”, a spus Nicholson. „Este considerat extrem de improbabil că veți putea obține date de la aceste telefoane.”

Cu toate acestea, Curtea a aflat că, în ciuda fricii fostului său partener, ea a fost dispusă să ajute Poliția, dându-i parola.

Procurorul Tom Nicholson a declarat a văzut-o pe Nelson intrând în parcarea pub-ului chiar înainte de 6.30 pm, pe 10 iunie și a mers direct la mica dubă albă a lui Markham unde a vorbit cu el.

„El a deschis ușa din spate, a luat un pachet negru și l-a dat ei, iar ea imediat l-a pus în vehiculul său”, a declarat el instanței. Apoi, Markham i-a dat un al doilea pachet și l-a pus în spate (în mașina ei) și apoi a plecat.

„Aproximativ 20 de minute mai târziu Hyundai a fost oprit în Tunelul Dartford de Poliția din Kent și Stephanie Nelson a fost arestată. Ea și mașina ei au fost apoi duse la Thurrock din apropiere de Essex pentru o examinare anti-drog”, a explicat procurorul.

Nelson a fondat propria firmă de estetică în februarie anul trecut, după finalizarea a doi ani de grad medical.

Martorul Martin a spus că ea provine dintr-o familie „bună, care respectă legea” și este acum logodită. Tot el a spus Curții că fostul partener al ei a fost posesiv și violent.

Descriind rolul ei în operațiunea de droguri ca „pur și simplu un curier, în cele din urmă ea a fost convinsă de el pentru a căra ceva pentru el.”, „I s-a dat un cod poștal și s-a dus să adune bagajele. Nu s-a uitat înăuntru și nu știa ce conținea. „

Gregory Wedge, apărând, a spus că familia s-a întors din străinătate acum patru ani după o afacere eșuată.

Cu toate acestea,  judecătorul Statman a răspuns: „ trebuie să spun că mi se pare dificil de acceptat.” – În primă instanță, sentința, 10 ani fiecare… Recursul în decembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.