Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce – concert în centrul Romei

Arpeggio & Roua este singura realitate corală românească din Italia

Pe 2 iulie corala românească Arpeggio & Roua se întoarce la Roma pentru a încheia turneul “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk”

Pe 2 iulie grupul coral Arpeggio & Roua va încheia turneul estiv cu un concert în centrul Romei în biserica San Francesco Saverio (via del Caravita 8/a) începând cu orele 17.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Ultimul concert al turneului „Confluenze musicali” va fi în orașul care îi găzduiește pe cei șase coriști încă de la începutul activității lor.

La Roma, mai precis la Accademia di Romania, a luat naștere ideea călătoriei prin diferite genuri muzicale, de la clasic la folk, totul interpretat pe patru sau cinci voci.

Primele două etape s-au desfășurat la Consulatul General al României la Milano (28 mai 2017) și la biserica S. Alo și S. Parascheva din Terni (25 iunie 2017).

În program compoziții de Vasile Timiș pe versuri de Mihai Eminescu, reinterpretări ale melodiilor lui Anton Pann, cântece de joc (hore, sârbe) melodii ale unor îndrăgiți interpreți precum Tudor Gheorghe, Ioan Bocșa, Maria Tănase, dar și nelipsita doină, cântecul românesc care din 2009 este considerat patrimoniu Unesco.

Spre deosebire de celelalte concerte, la Roma totul se va încheia cu o suită de cântece folclorice acompaniate de Maestrul Costel Dumitrache la țambal și de Maestrul Ionel Nicolae la acordeon.

Experiența Maestrului Costel Dumitrache se întinde pe parcursul a 40 de ani, timp în care a facut parte din ansambluri de prestigiu precum Doina Bucureștiului, Ciocârlia, ansamblul oficial al Ministerului de Interne și Cununa Carpaților.
Ionel Nicolae este un tânar acordeonist care până de curand a facut parte din ansamblul Doina Bucureștiului.

Arpeggio & Roua este singura realitate corală românească din Italia. Grupul, format din șase elemente, ia naștere în 2015 la Roma, din ideea comuna de a răspândi arta muzicală românească, reinterpretând elemente de folclor autentic.
A colecționat colaborări cu mari artiști români și moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) și a adus muzica românească în inima Romei (Festival dell’Avvento 2015 e 2016, MartisoRoma 2016, Festival Propatria).
Numeroase reprezentatii la Accademia di Romania (Ziua Iei, Un pic de Romanie, o poveste de iarna, Poveste de mai, Confluenze musicali, Ritrovando Brancusi, Eminescu, tra l’umanità e l’assoluto).
În curriculum și două concerte la ExpoMilano 2015 și participarea la festivalul Internațional I. D. Chirescu 2016.
Pe 2 decembrie au prezentat primul album,”Armonie di Natale„.

În repertoriu predomină muzica folclorică corală: doine, hore, sârbe, dar și aranjamente ale melodiilor celor mai celebri artiști români (Maria Tanase, Tudor Gheorghe, Ioan Bocsa, Anton Pann).

#confluenzemusicali: Info: arpeggioroua@gmail.com

Proiect finanţat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și realizat sub patronajul Ambasadei României în Italia.

Parteneri:  Associazione Culturale Roma & Romania, Casa Eledy Ricami Creativi, Vizion Photography Rome

Parteneri Media: Radio Romania Actualitati, Agerpres, Momento Zero, Agenda Diasporei, Radio Vocativ, Din Italia News, Vocea Romaneasca