Pe 25 iunie “Arpeggio & Roua” pentru prima dată la Terni

Comunicat de presă

Pe 25 iunie “Arpeggio & Roua” pentru prima dată la Terni

Pe 25 iunie începând cu orele 12 în biserica Sfântul Alò și Sfânta Parascheva din Terni, grupul coral românesc “Arpeggio & Roua” va susține concertul “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk”.

Evenimentul va fi a doua etapă a turneului “Confluenze musicali – La Romania tra classico e folk” și reprezintă o călătorie prin muzica românească de la clasic la folcloric trecând prin toate nuanțele muzicii românești.

Repertoriul va conține melodii ale marilor compozitori și interpreți din trecut: Vasile Timiș, Anton Pann, Gheorghe Danga, Maria Tanase, Tudor Gheorghe și Ioan Bocșa.

Inaugurarea turneului a avut loc la Consulatul General al României din Milano pe 28 mai, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, iar al doilea concert se va desfășura la Terni într-o locație istorică:  biserica Sant’Alò și Sfânta Parascheva, construită în secolul XI pe resturile unei clădiri dedicate zeiței Cybele. Din 2001 biserica găzduiește comunitatea ortodoxă din orașul Terni.

Ideea de „Confluențe muzicale” a luat naștere acum un an la Accademia di Romania din Roma: ar fi trebuit să fie un singur concert, dar a devenit un proiect în adevăratul sens al cuvântului văzând impactul pe care l-a avut asupra publicului o astfel de călătorie muzicală.

“Nu am avut niciodată concerte în Terni, dar ne doream de mult să cunoaștem marea comunitate românească din acest oraș. Știm că mulți dintre ei ne cunosc și ne urmăresc online, din acest motiv următorul spectacol va fi special: vom face cunoștință cu o parte din familia noastră virtuală.” a declarat Simona Vasile, președintele asociației ARPRO de care aparține grupul coral Arpeggio & Roua.

Arpeggio & Roua este singura realitate corală românească din Italia. Grupul, format din șase elemente, ia naștere în 2015 la Roma, din ideea comuna de a răspândi arta muzicală românească, reinterpretând elemente de folclor autentic.
A colecționat colaborări cu mari artiști români și moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) și a adus muzica românească în inima Romei (Festival dell’Avvento 2015 e 2016, MartisoRoma 2016, Festival Propatria).
Numeroase reprezentatii la Accademia di Romania (Ziua Iei, Un pic de Romanie, o poveste de iarna, Poveste de mai, Confluenze musicali, Ritrovando Brancusi, Eminescu, tra l’umanità e l’assoluto).
În curriculum și două concerte la ExpoMilano 2015 și participarea la festivalul Internațional I. D. Chirescu 2016.
Pe 2 decembrie au prezentat primul album,”Armonie di Natale„.

În repertoriu predomină muzica folclorică corală: doine, hore, sârbe, dar și aranjamente ale melodiilor celor mai celebri artiști români (Maria Tanase, Tudor Gheorghe, Ioan Bocsa, Anton Pann).

#confluenzemusicali

Info: arpeggioroua@gmail.com

Proiect finanţat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și realizat sub patronajul Ambasadei României în Italia.

 

 

Detalii eveniment puteți găsi aici: Turneul Arpeggio&Roua

comunicat de presă trimis de Arpeggio&Roua