Pe ce a fost cheltuit bugetul, crescut an de an, de la sănătate?

Pe ce a fost cheltuit bugetul, crescut an de an, de la sănătate?

Sănătatea este o chestiune de siguranță națională. Este garantată prin Constituție:


(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

(3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii. (CONSTITUȚIA ROMÂNIEI)


Contribuabilii plătesc permanent contribuții, (că doar de aia se numesc așa), pentru sănătate. Aici puteți găsi detaliat bugetele.

Bugetul anual a fost din ce în ce crescut, dar numărul spitalelor a fost diminuat, cadrele medicale au părăsit țara.

Deci, cu banii alocați ar fi trebuit să se asigure servicii medicale optime către populație.

Spitalele României arată deplorabil, fără echipamente, fără materiale sanitare elementare, fără mâncare suficientă și specifică pentru bolnavi… DE CE?

Pe ce au fost cheltuite bugetele dacă precarietatea din spitale este evidentă iar dotarea până și cu cele mai elementare produse medicale este sub limite?

Sectorul privat de sănătate s-a dezvoltat tot mai mult, oamenii, după ce că au plătit contribuții la sănătatea publică, pentru a avea servicii medicale rezonabile, au fost nevoiți, din cauza sistemul public distrus, să apeleze la serviciile medicale cu plată, private.


Cine răspunde și cum pentru destabilizarea sistemului public de sănătate? Fapt care ține de securitate națională, de garanții constituționale.


Administrarea sistemului public de sănătate a fost puternic politizată și a fost lăsată pe mâna mafiilor de partid și ale grupărilor mafiei organizate internațional, implicând industria corporatistă farmaceutică.

S-au cheltuit sume colosale din bugetul de stat pentru sănătate ca acestea să nu se regăsească deloc în aprovizionarea materială necesară asigurării serviciilor prestate populației.

Dacă urmărim unde și cum au ajuns banii, vom înțelege limpede și cine ar trebui să răspundă penal.

Dar cine să ancheteze și să aplice legea când instituțiile dreptății sunt și ele rândul lor politizate și supuse mafiilor de partid?

Nu doar PSD s-a perindat la putere, deși PSD poate fi judecat și cerută desființarea lui pentru crimele împotriva țării, ci toate grupările politice de după ”89 se fac vinovate de subminarea economiei țării, înstrăinarea resurselor, destabilizarea apărării, a agriculturii, sănătății, educației, culturii, și așa mai departe…

Depolitizarea sistemelor de stat, cel a puțin a celor strategice, ar fi soluția cea mai potrivită. Nici Ceaușescu nu politiza excesiv țara precum au făcut-o cei de după 89.

Ceaușescu numea o administrație profesionistă, flancată de secretari de partid, care urmăreau și raportau puterii totalitariste orice, dar… sistemele funcționau.

Nu sugerez deloc să avem nostalgie față de acele vremuri, ci doar scot în evidență ”mai răul” de după…  relele orânduiri ale țării care au secătuit de vlagă o națiune în favoarea mafiei și a străinilor.

Cum de nu se poate trage la răspundere nicio persoană care a fost la nivel înalt de decizie privind distrugerea țării?

Ce fel de separare a puterilor în stat avem când justiția este neputincioasă atunci când factorii de decizie își fac de cap împotriva țării, a cetățenilor? Cât ne costă de la buget să avem această …non-justiție?

De asta se impune neapărat reformarea tuturor sistemelor României: politic, administrativ, de justiție, găsirea altor viziuni sociale și înlăturarea de la putere a tuturor celor care au pus monopol pe România, uneltind din umbră, folosindu-se de paravane așa-zis politice și marionete corupte.

Bani au fost la sănătate, dar au fost cheltuiți pentru orice… dar nu pentru dotarea spitalelor sau bunăstarea medicilor, aceștia fiind nevoiți să ia calea exilului.

Băsescu nu este deloc străin de asta, pe vremea lui a fost cel mai mare exod al medicilor și cea mai intensă acțiune de închidere a spitalelor.

Iar pentru asta, electoratul, deștept nevoie mare, l-a trimis la Bruxeless. Oamenii îi urmăresc perversele discursuri la tv, îi laudă capacitățile de păpușă-păpușar și îl consideră încă un bun politician, bun la ce?

Noua putere de la București este mai întâi de toate ticsită de ageamii, niște neîmpliniți, un președinte cu aspirații monarhiste sau totalitariste, o gașcă ciudată numită PNL dar care este ticsită de actuali-foști-feseniști… o opoziție vinovată de crime împotriva națiunii…

Oare când ne vom trezi oameni buni din somnul ignoranței? Când vom înțelege că puterea stă în noi, cetățenii? Cum să votezi aceste formațiuni emanate din grupări mafiote, conduse din umbră de fosta securitate?

Ți se spune că toți acești așa-ziși politicieni sunt fiii foștilor securiști sau săgețile lor iar tu tot îi votezi și îi susții?

De ce decizia politică în administrarea banului țării NU POATE FI încriminată?

Nu prin corupția măruntă au măcinat țara, ci prin decizii LEGAL luate, cum ar fi: deturnarea sumelor din bugete de stat, firește, și cel de la sănătate, așa încât sistemul medical să ajungă așa cum este el în prezent: precar. Deși bani tot mai mulți au fost alocați.

Poți chema în judecată foștii diriguitori ai bugetelor de sănătate? NU. De ce? Nu ai cadrul legislativ suficient, nu ai sistem juridic independent. Nu ai oameni în țară cu adevărat treji și patrioți. Nu un electorat educat să pretindă ceea ce este esențial.

Actuala putere urlă că au greaua moștenire, dar de ce nu-i zbate după gratii pe cei care au lăsat-o? ...Fiindcă sunt complice…

Astăzi, cu pandemia asta care asediază planeta, ați vrea să fiți în pielea medicilor și personalului medical din România?

…este ca și cum ai trimite în linia întâi soldați fără arme, cu mâinile goale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.