Pentagonul a identificat China drept principala amenințare geopolitică pentru Statele Unite

Statele Unite au pierdut în ultimele decenii foarte mult teren în geopolitica mondială, puterea și pretenția de jandarm planetar, precum și cea de mercenar al guvernelor care cedează resursele țărilor lor americanilor, s-a cam diluat… China a știut să investească acolo unde trebuie, inclusiv în cei 6% din datoria externă americană…

Trump declară război comercial Chinei? Este ori naiv ori incapabil!…

Parada chineză ar putea include imagini de rachete nucleare care ar putea ajunge în Statele Unite în 30 de minute

În timp ce Beijingul se apropie de confruntarea cu Washingtonul și alte puteri în domeniul tehnologiei armelor, China marșează săptămâna aceasta la parada dedicată celor 70 de ani de comunism pentru a-și arăta arsenalul care se dezvoltă tot mai rapid, care ar putea include o rachetă nucleară care ar putea ajunge în Statele Unite în doar 30 de minute.

Dongfeng 41 face parte dintr-o serie de arme noi despre care mass-media chineză a declarat că ar putea fi dezvăluite în timpul aniversării a 70 de ani de la puterea Partidului Comunist de la guvernare. Alții au pomenit de o dronă supersonică și un submarin robot.

Parada ar trebui să evidențieze ambiția Beijingului asupra Taiwanului, Mării Chinei de Sud și a altor teritorii în litigiu și de a contesta Washingtonul ca forță dominantă în regiune.

Armata Populară de Eliberare, cea mai mare armată din lume, cu 2 milioane de bărbați și femei în uniformă și a doua cea mai mare cheltuială militară anuală după Statele Unite, a lucrat, de asemenea, la avioane de vânătoare, primul portavion de construcții și submarine chineze cu propulsie nucleară.

Pentagonul a identificat China drept principala amenințare geopolitică pentru Statele Unite.

Parada de marți va include 15.000 de trupe, peste 160 de avioane și 580 de echipamente militare, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării, Maj. Gen Cai Zhijun.

Multe noi arme „vor fi afișate pentru prima dată”, a spus Cai reporterilor săptămâna trecută. Întrebat dacă acesta include Dongfeng 41, Cai a spus: „Vă rugăm să așteptați și să vedeți”.

Capacitatea de a dezvolta puterea militară a fost considerată tot mai urgentă pentru liderii chinezi care urmăresc controlul rutelor și apelor maritime revendicate de Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, Filipine și alte guverne.

„China a dezvoltat capabilități nucleare, spațiale, ciberspațiale și alte capacități care pot atinge potențiali adversari din întreaga lume”, a declarat agenția americană de informații de apărare într-un raport din ianuarie trecut.

Nu s-au lansat detalii despre Dongfeng 41, dar Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale din Washington spune că ar putea avea cea mai lungă rază din lume, la 9.400 de mile.

Analiștii au susținut că DF-41, care zboară cu o viteză de 25 de ori mai mare decât viteza sunetului, poate fi capabil să ajungă în Statele Unite în 30 de minute cu până la 10 focoase fixate pe ținte separate – o tehnologie cunoscută sub numele de MIRV.

Principala rachetă chineză, Dongfeng 31, a demonstrat o rază de peste 6.990 de mile, punând majoritatea Statelor Unite continentale la îndemâna Chinei.

Fotografiile din rețelele de socializare chineze cu pregătirile pentru paradă au arătat imagini încețoșate ale unei posibile drone de atac poreclit „Sharp Sword” și a altei drone, DR-8 sau Wuzhen 8.

Se crede că China are doar aproximativ 280 de focoase nucleare, comparativ cu 6.450 pentru Statele Unite și 6.850 ale Rusiei, potrivit SIPRI. Oficialii de la Beijing au spus că doresc un „minim de descurajare nucleară credibilă”, dar că… nu vor fi primii care vor folosi arme atomice într-un conflict.

Probabil de asta și ține foarte mult Trump ca să păstreze o prietenie cu Kim al Coreii de Nord, eventual să-l folosească împotriva Chinei!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.