Pentru a nu modifica proiectul de buget, Italia va încerca să reducă șomajul

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat marţi că guvernul de la Roma nu îşi va modifica planul de a creşte cheltuielile pe deficit bugetar în 2019, pentru că acesta va reduce şomajul şi venitul naţional, transmite Reuters preluată de news.ro.

”Vom continua cu calm şi cu responsabilitate. Nu există un plan B sau răzgândiri. Suntem convinşi că măsurile bugetare planificare vor crea locuri de muncă şi bunăstare”, a afirmat Salvini, care este şi lider al partidului de guvernământ Liga, într-un comunicat.

Pe de altă parte, randamentele obligaţiunilor italiene pe termen scurt au atins marţi cel mai ridicat nivel după luna mai, în pofida unei informaţii potrivit căreia guvernul va  organiza întâlniri cu investitorii pentru promovarea obligaţiunilor ţării.

Publicaţia italiană La Stampa a relatat că premierul Giuseppe Conte şi ministrul Economiei, Giuseppe Tria, ar putea efectua o prezentare pentru susţinerea obligaţiunilor guvernamentale.
Randamentul obligaţiunilor italiene pe termen de doi ani a urcat cu 0,35 puncte procentuale, la 1,86%, după ce a atins pentru scurt timp nivelul de 1,958%, cel mai ridicat nivel după 30 mai.

Obligaţiunile pe termen de 10 ani au înregistrat o creştere  de 0,02 puncte, la 3,59%, la începutul tranzacţiilor de marţi, iar în timpul şedinţei au atins un nou maxim al ultimilor patru ani şi jumăate, de 3,628%.
Spreadul dintre randamentul obligaţiunilor italiene cu scadenţă de 10 ani şi cel al obligaţiunilor germane, de referinţă, este de 3,03 puncte procentuale.