Pentru radiouri – Liga Nordului cere să se transmită un cântec italian la fiecare trei cântece difuzate

Morelli, primul semnatar al proiectului de lege prezentat de Carroccio „Victoria lui Mahmood la Sanremo arată că marile lobby-uri au o bună parte în muzică”. Al Bano afirmă:  „măcar șapte melodii italiene la fiecare zece, în radio”

Cel puțin un cântec italian din trei pe toate radiourile naționale. Este ceea ce Liga Nordului propune, pentru ca să se promoveze tradiția italiană.

Un proiect de lege al Carroccio invită radio-difuzorii să rezerve o treime din programul lor pentru muzica italiană și pentru a oferi spațiu nou-veniților.

Primul semnatar al textului este Alessandro Morelli, președintele Comisiei de Transport al Camerei Deputaților.

Acest proiect de lege vine după încheierea festivalului cântecului italian de la Sanremo, în care câștigătorul a fost Mahmood.  „Victoria sa – spune Morelli – arată că lobby-uri mari și interesele politice au relevanță față de muzica în sine. Prefer să ajut artiștii și producătorii țării noastre prin instrumentele pe care le am, în calitate de parlamentar. De fapt, sper ca această propunere va începe o dezbatere amplă cu privire la creativitatea italiană și în special asupra tinerilor noștri.”

Textul proiectului de lege, în plus față de a cere să dedice Italiei o treime din programarea muzicală, speră la o cotă  „cu cel puțin 10% din programarea zilnică italiană rezervată pentru artiști debutanți” și încredințează supravegherea Autorității pentru comunicații, care poate dispune chiar suspendarea activității radio de la opt la treizeci de zile, în caz de non-conformitate repetată față de normă, dacă aceasta va deveni lege.

Cele mai recente date spun că în primele zece radiouri cota medie de muzică italiană nu ajunge la 23%, în unele zile ajungând chiar și sub 10%.

Morelli, care a fost director al radio Padania, consideră că muzica ”nu este doar un divertisment, ci și o poveste a vieții și a culturii noastre” și subliniază:  „promovarea muzicii italiene înseamnă sprijinirea industriei culturii noastre și a multor oameni care activează în domeniu”.

Al Bano:  „cel puțin 7 melodii italiene la fiecare 10 în radio „- „doar un cântec italian din trei este foarte puțin, cel puțin șapte din zece”, a comentat Al Bano la Adnkronos. Pentru acei star nu este suficientă limita minimă conținută în textul semnat de Morelli:  „trebuie să facem ca în Franța, unde radiourile transmit 75% din muzica națională și 25 la suta din muzica straină. Trebuie să ne protejăm mai mult tradiția, așa o face și alte țări.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.