Pescara, grindină cu bulgări de gheață cât portocala: geamuri la mașini zdrobite și 18 răniți în spital

Vreme rea de la nord la sud, cu ploaie și grindină de dimineață și inundații masive – furtuna la Milano Marittima a rănit o femeie.

Furtună violentă în Pescara și pe o parte a coastei Abruzzo, cu bulgări cât portocala. Optsprezece oameni până în prezent au ajuns la sala de urgență în Pescara din cauza rănilor: printre ei și o femeie gravidă.

Pacienții au suferit vânătăi și leziuni, în principal la cap. Grindină a făcut o mulțime de daune în tot orașul, cu acoperișuri deteriorate, parbrize și ferestre sparte. După ce a lovit Pineto și Silvi (Teramo) dimineața, furtuna puternică a lovit și Pescara, însoțită de o grindină lungă cu gheața de până la 5 centimetri în diametru.

Aproximativ 20 de autoturisme au fost scufundate la aproximativ 2 metri sub apă în parcarea spitalului Pescara. Locul de parcare, potrivit relatărilor, a fost umplut cu apă rapid și scafandri au trebuit să intervină.

Devastata coasta Adriaticii

Prin urmare, a fost un bis zilei de ieri, când rafale puternice de vânt de până la 150 km/h au lovit coasta Adriaticii în provincia Ascoli Piceno, de la Cupra Marittima la Porto d’Ascoli. Salvamari și turiști au fugit de pe plaje, unde șezlongurile și umbrelele zburau.

La Grottammare vântul a răsturnat un turn de salvamar. Cel mai mare prejudiciu a avut loc la Pesaro cu accidente rutiere, inundații și pene de avarie; în Riviera del Conero daune la mai multe structuri turistice din cauza copacilor căzuți.

De asemenea, ieri, o navă de croazieră în construcție, de mai mult de 200 de metri, Seven Seas Splendor, a rupt ancorajul din cauza rafalelor puternice de vânt în portul Ancona. Din fericire un remorcher a reușit să blocheze barca.

Probleme și în sudul Italiei – Acum este de așteptat să se agraveze în sud, cu nori lovind zonele de sud, de Marche, Abruzzo, Molise, până la nordul Pugliei, aducând în jos vijelia și spre Lazio și Basilicata.

Restul centrului-nord se îmbunătățește. Furia de vreme rea ar trebui să se manifeste doar până seara, atunci când ploile se vor deplasa definitiv spre Puglia, Basilicata și Calabria, un preludiu la o îmbunătățire generală de așteptat pentru la noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.