Peste 200 de pompieri voluntari din Statele Unite și Canada s-au aliniat pentru a ajuta la incendiile forestiere australiene

Peste 200 de pompieri voluntari din Statele Unite și Canada s-au aliniat pentru a ajuta la incendiile forestiere australiene

În 2018, când au izbucnit incendii în California, 138 de pompieri din Australia și Noua Zeelandă au zburat în Statele Unite pentru a ajuta la combaterea incendiilor.

Potrivit Serviciului Parcului Național, „personalul australian și cel din Noua Zeelandă au îndeplinit nevoile critice în perioada de vârf a sezonului de incendiu în teritoriul occidental pentru manipularea mașinilor de nivel mediu, echipamente grele, operațiuni cu elicopterul și asigurarea instalației” – și acum Statele Unite plătesc favoarea.

Pentru prima dată din 2010, guvernul federal al Statelor Unite a desfășurat o echipă de 100 de pompieri americani pentru a asista echipajele de intervenție de urgență în Australia, iar acum, echipe de pompieri voluntari sunt dislocate în această săptămână, potrivit Los Angeles Times.

Din cauza secetei prelungite, cuplată cu condițiile climatice calde și uscate, Australia a avut parte de incendii forestiere devastatoare – în special în statele din New South Wales, Queensland și Victoria – în luna august.

Pompierii americani – mulți dintre ei fiind din California – au fost dislocați în mai multe echipe separate în ultimele 30 de zile.

Misiunea internațională de salvare face parte din Centrul Național de Pompieri Inter-agenți (NIFC), centrul național de sprijin pentru stingerea incendiilor în zonele sălbatice.

Cu sediul în Boise, coaliția este formată din opt agenții și organizații diferite, inclusiv Oficiul pentru gestionarea terenurilor, Biroul pentru afaceri indiene, Serviciul pentru pescuit și faună sălbatică din Statele Unite, Serviciul pentru parcuri Național, Serviciul Forestier al Statelor Unite, Serviciul Meteorologic Național, Administrația Statelor Unite pentru Incendii și Asociația Națională a Pădurilor de Stat.

„Trimitem un contingent de la mai multe agenții federale care reflectă zeci de ani de experiență în gestionarea incendiilor”, a declarat Shawna Legarza, directorul pompierilor pentru serviciile forestiere americane. „Ne confruntăm cu multe din aceleași provocări de incendiu în fiecare țară. Am folosit experiența lor în trecut și folosim ocazia de a ne revanșa.”

De asemenea, Statele Unite nu sunt singura țară care trimite ajutor în Australia: Canada a trimis, de asemenea, mai multe echipe de specialiști în domeniul pompierilor, aducând numărul total de voluntari la 87.

Potrivit CBC, aceasta este prima dată când Canada a desfășurat asistență la incendii în Australia, deși Canada a beneficiat și de echipele de pompieri Down Under în timpul devastatoarelor incendii columbiene britanice din 2017 și 2018.

Așteptăm astfel de inițiative din partea tuturor statelor lumii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.