pisicile învață limba stăpânului sau le este influențat mieunatul?

5

Sunt întrebări care pot părea inutile, dar poate că nu sunt chiar atât de mult. Noi credem că, de obicei, tonalitățile de la prietenii noștri animale sunt universale, de fapt, a fost deja demonstrată, de exemplu, la cimpanzei, accentele se schimbă în funcție de locul în care trăiesc.
Astfel, unii cercetători de la Universitatea Lund din Suedia, condus de către coordonatorul de proiect

grumpy Exotic tortoiseshell cat portrait

Susanne Schötz, s-au întrebat dacă acest lucru se întâmplă și la pisici. Noi știm că pisicile schimbă în mod conștient tonalitatea mieunatului lor, probabil, pentru a transmite un anumit mesaj sau o emoție.
Studiul a vrea să înțeleagă măsura în care pisicile domestice sunt influențate de limbi și dialecte ale oamenilor. Prin urmare, echipa de cercetare utilizează analiza fonetică pentru a compara limba pisicilor din diferite regiuni ale Suediei.
Scopul final este de a îmbunătăți comunicarea între pisici și oameni: pisicile sălbatice adulte, de fapt, nu a fost aproape niciodată auzite mieunând, pisicile domestice în schimb o fac, acest lucru arată că ele doresc să comunice cu noi. Ce anume? Rămâne de cercetat sau…!

 

Facebook Comments