Pitbull smulge brațul stăpânei, o fată de 23 de ani

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O fată și mama ei au fost atacate de câinele lor, un pitbull, la Palermo. Animalul a smuls prin mușcătură un braț al tinerei și a rănit-o mai ușor pe mama acesteia care a intervenit pentru a-și salva fiica. Cu ajutorul celor de la ambulanță, cele două femei au fost îngrijite urgent și transportate la Spitalul Civic unde fată a suferit o operație delicată. În schimb, câinele a fost capturat de o echipă municipală de ecarisaj.

Prognoza este rezervată. Investigații în curs de reconstrucție a motivelor pentru ceea ce s-a întâmplat.


Pitbull este o rasă de câini de talie medie creată prin anii 1800, prin încrucișări între Bull Terrieri aduși în America din Irlanda și Anglia, datorită popularității de care se bucurau în acea perioadă luptele între câini. Strămoșii săi au fost introduși în America la mijlocul anilor 1800 de către imigranții Boston-Irlandezi. În ciuda zvonurilor, ei nu sunt agresivi cu stăpânul, dar pot fi agresivi cu străinii. Blana este scurtă, aspră, lucioasă, de diferite culori. Ei sunt dispuși să își apere stăpânul în orice mod, ceea ce poate crea un exces de agresivitate. Clubul Americii consideră American Staffordshire Terrierul o rasă diferită față de American Pit Bull Terrierul, dar Anglia înscrie ambele rase sub denumirea de APBT (American Pit Bull Terrier).

La fel ca și în cazul altor rase de câini, cuparea urechilor este interzisă sau restricționată în multe țări europene. De altfel, Asociația Medical Veterinară Americană (American Veterinarian Medical AssociationAVMA) se opune unei asemenea practici, dacă este folosită doar în scopuri cosmetice. În România, legea interzice tăierea cozii (codotomia) și cuparea urechilor, pe motiv ca sunt crude și sunt catalogate ca maltratare a animalelor.

Deși au loc adesea lupte ad-hoc, care nu țin cont de nici un fel de regulă, teoretic, acestea există. Ele sunt acceptate sau nu, în funcție de participanți. Înainte de fiecare luptă se întocmește o foaie cu reguli, care este transmisă posesorilor de câini. Un meci durează 30 sau 45 de minute. Arbitrul se stabilește din rândul cunoscătorilor. În luptă se preferă exemplarele care depășesc 25 de kg.


Câte de periculoși sunt acești câini? În primul rând, trebuie știut faptul că un câine pitbull este neînfricat și va învinge orice oponent, înfigându-și  colții în pradă până când o omoară. Au de asemenea reputația de a fi făcut victime și în rândul oamenilor și sunt folosiți la lupte de câini. Deși educat de mic, poate dezvolta un comportament agresiv la maturitate. Astfel, proprietarilor le este recomandat să nu îi lase să interacționeze cu câini străini fără a fi supravegheat, și să cunoască modul în care pot fi despărțiți dacă se iau la bătaie.

Pentru această rasă este obligatorie o educație fermă, timpurie, realizată cu simt de răspundere și fermitate. Un câine pitbull poate fi de multe ori încăpățânat, insistent și predispus să dezvolte agresivitate față de alți câini, în special de același sex și cu aceeași poziție ierarhică.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •