Planeta ne prezintă nota de plată

Schimbările climatice au devenit subiectul fierbinte la nivel global, dar oare chiar așa de grav stau lucrurile?

Mulți oameni de știință sunt de părere că situația este cu mult subapreciată și că suntem foarte aproape de sfârșitul prezenței noastre pe Terra.

Care sunt aceste schimbări climatice?

Încălzirea globală a determinat topirea ghețarilor și nu doar atât, orice schimbare aduce cu sine un lanț de alte consecințe.

Schimbările climatice înseamnă modificarea pe termen lung a temperaturii și a tiparelor tipice ale vremii.

Cauza schimbărilor climatice actuale este în mare măsură activitatea umană prin care se folosește combustia fosilă, cum ar fi gazele naturale, petrolul și cărbunele.

Arderea acestor materiale degajează ceea ce se numește gaze cu efect de seră în atmosfera Pământului.

Consecințele deja sunt vizibile:

  • seceta mai frecventă, mai intensă dar și din ce în ce mai extinsă;
  • schimbări meteorologice – furtuni, valuri de căldură, creșterea nivelului mării, topirea ghețarilor și încălzirea oceanelor;
  • acestea dăunează grav ecosistemului, viețuitoarelor, distruge locurile în care trăiesc și fac ravagii asupra mijloacelor de trai și a comunităților oamenilor;
  • pe măsură ce schimbările climatice se înrăutățesc, evenimentele meteorologice periculoase devin din ce în ce mai frecvente sau mai severe…

Așadar, avem de-a face cu o planetă care a început să ne prezinte nota de plată pentru tot ceea ce am extras din pântecele ei și pentru tot ceea ce am ars pe obrazul ei.

Miliardele de metri cubi de cărbune, țiței și gaz, au sfârșit arse, au ajuns fum azvârlit în atmosferă și, inevitabil, reziduri întoarse la sol prin ploi…

În locul acestor cantități extrase ce s-a pus?

Nu cumva Terra și-a pierdut din greutate și își modifică astfel propietățile magnetice sau mișcările ei în jurul axei și a Soarelui?

Ecosistemul, suma tuturor celorlalte viețuitoare, începând de la bacterii și până la cele uriașe, balene albastre, elefanți, etc., au avut continuu de suferit din pricina omului.

Și nu vorbim aici de vânat sau pescuit… ci de modificarea condițiilor lor de viață, purtând sute de mii de specii la extincție

Fiind un ecosistem bine reglat, în care prezența unei viețuitoare asigura supraviețuirea alteia, totul era într-o armonie…

… odată ce se tulbură armonia, începe lanțul de consecințe care nu îl poate exclude pe om, și el parte din ecosistem.

Ce ar mai fi de făcut?

Au fost create mii de organizații și chiar unele puternice și globale, care luptă pentru salvarea planetei… ele pretind că sunt nonprofit… dar nu este chiar așa!

Totuși, organizațiile au dus la crearea unor timide legiferări prin care se încearcă schimbarea de atitudine, oamenii să nu mai distrugă Terra.

Cu toate astea, ni se pare această schimbare de optică doar un business, un prilej pentru marii șarlatani ai lumii de a exploata cetățenii…

În vreme ce oamenilor li se trâmbițează să nu mai folosească plasticul și alte mii de produse nebiodegradabile, producția acestora este în creștere…

Produsele biodegradabile nu sunt chiar biodegradabile și nici justificat prețul lor mare.

În vreme ce oamenilor li se cere să cumpere vehicule pretins nepoluante, oferindu-li-se reduceri, subvenționate tot din banii contribuabililor, acele vehicule produc o și mai mare poluare pe timpul fabricării lor… sau prin distrugerea bateriilor uzate.

Să nu mai vorbim și de calitatea proastă a bateriilor acestor vehicule, deși știința are soluții care ar fi permis accesul larg la energii ieftine și nepoluante.

Apoi, lipsa de surse de reîncărcare, prețul uriaș pentru o priză in garaj, de exemplu, 3000 de euro in Italia, ș.a.

În mod intenționat au ascuns mari invenții și descoperiri, pentru a menține omul dependent de energii clasice, scumpe și mai ales poluante.

În mod intenționat se păstrează o slabă calitate la noile mașini electrice, pentru ca omul să fie nevoit să cumpere noi și noi mașini gradual, exact cum s-a făcut cu telefoanele mobile!

Unica soluție rămâne schimbarea modul de producție la nivel global, o nouă viziune socială, dispariția capitalismului…

Lipsa acelei viziuni sociale noi face ca neomarxismul să capete teren și acest fenomen este extrem de grav.

Lipsa unei noi filozofii, noi trepte spirituale, face ca omul să rămână rob banului, rob celor care dețin controlul acestei himere numită BAN.

Când vom socoti viața oricărei cât de mici ființe la fel de importantă ca viața noastră, când vom socoti că Terra este o ființă vie iar bunăstarea noastră așezată pe alte criterii, va izvorî și acea nouă viziune socială și acel de mod de producție salvator.

În rest, foarte, foarte multă reclamă la noile afaceri murdare care, chipurile, ar avea rolul să protejeze planeta…

Ipocrizia celor superbogați este fără margini iar asta face ca până și cel mai sărac om să fie cel puțin la fel de ipocrit…

Încă nu ne pasă de Terra, chiar dacă îi ascultăm cu urechea pulsul din ce în ce mai slab, fiindcă stă să moară… Gândim perfid că ea doar se preface!

– va urma –

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.