Planificase explozia unei bombe în Biserica Sf. Petru în ziua de Crăciun – terorist arestat

„Dacă Allah vrea, trebuie să ucidem”, a spus el anchetatorilor. Pe rețelele sociale, în special pe Facebook, tânărul ar fi publicat fotografii și îndemnuri la  „exaltarea martirajului”

Arestat somalezul în vârstă de 20 de ani, Mohsin Ibrahim Omar – fapt petrecut la Bari, pentru acuzații de asociere în scopuri teroriste, incitare și justificare a terorismului, agravată de utilizarea unor instrumente de tehnologie și telematică. „Punem bombe în toate bisericile din Italia”, așa sună una dintre frazele interceptate.

Occidentul își face milă de ei, chipurile pentru că sunt săraci și loviți de soartă. Italia îi primește, îi hrănește iar ei iată cum știu să-și exprime …gratitudinea!

Potrivit anchetatorilor, omul, considerat un afiliat al  Isis în Somalia, a planificat să atace Biserica Sfântul Petru chiar în ziua de Crăciun.

Afilierea la Isis – Omar, cunoscut sub numele de Anas Khalil, a fost reținut de către agențiile de securitate Aisi și Aise aflând că acesta este un afiliat la Daesh (Isis) în Somalia și în contact cu o celulă operativă.

Atac planificat în ziua de Crăciun în Biserica Sfântului Petru din Vatican  – „25 decembrie este acum foarte aproape”. „Ziua de 25 este de Crăciun … la creștini … bisericile lor sunt pline“: acestea sunt detaliile care apar din interceptări raportate în documentele judiciare care au dus la reținerea de urgență a somalezului de 20 de ani, din care reiese clară intenția de a pune bombe în “toate bisericile din Italia „, începând cu cea „mai mare”,  basilica San Pietro din Roma. Și a plănuit asta să o facă precis în ziua de Crăciun.

Interceptările – Anchetatorii de la DDA din Bari au reconstruit intenția lui Anas Khalil de a merge la Roma de Crăciun, din unele interceptări telefonice capturate între 1 și 9 decembrie.

Un an în urmă același tânăr a tentat să atace un trecător cu o sticlă spartă, în fața gării din Bari, după ce fusese „exaltat în urma ascultării unei melodii jihadiste“. Tentativa de agresiune datează din noaptea între 7 și 8 ianuarie 2018 în piața Moro.

„văzusem un filmat în care se spunea: «război acestor nemernici … la ei unde vă aflați … în țările creștine»,  aveam o sticlă în mână” …  a declarat pe Facebook somalezul de 20 de ani, povestind cum, de fapt, i-ar fi dat în cap unui om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.