”Poliția, facem o percheziție“ – înșelătoria prin care jefuiau oameni în vârstă

romania

Sunau la ușile oamenilor în vârstă, în orașul Frascati, aproape de Roma, pretinzând că sunt de la poliție și că sunt în haine civile anume pentru a nu speria, intrau să efectueze percheziții în aceste case, inventând diverse motive.

Una dintre victime: un om 76 de ani, de bună credință, a deschis ușa celor care, de fapt, erau hoți, nicidecum polițiști, care au ”percheziționat” casa, însușindu-și banii bietul om.

În timp ce unul dintre cei doi pretinși polițiști l-au forțat să stea pe scaun, amăgind bătrânul cu faptul că ei au o operațiune secretă în cartier, legată de traficul de droguri, în vreme ce complicele răscolea camerele, căutând bani și obiecte de valoare.

După câteva minute, după ce au găsit și luat banii pe care îi avea bătrânul în casă, 550 de euro, falșii polițiști au ieșit în grabă, lăsând victima într-o stare de confuzie. La scurt timp după aceea, descoperirea amară: fusese jefuit. Imediat a contactat carabinierii, cei reali de data asta, care au sosit la fața locului și au cerut o scurtă descriere a celor doi, apoi, la scurt timp, au reușit să aresteze unul dintre pretinșii „colegi”.

Hoțul arestat este un bărbat în vârstă de 33 de ani, născut la Roma, care a fost identificat și arestat cu acuzațiile de jaf agravat și uzurparea identității. Omul, de asemenea, a fost găsit în posesia unui glonț de 9 mm, a fost dus la închisoarea din Velletri, unde va rămâne la dispoziția autorității judiciare. Este dat în urmărire complicele său. Adaptare romatoday.it

Articolul precedentTrei angajați au demisionat din Casa Regală. Motivul? Megan Markle
Articolul următorAu ars de vii într-o maşină
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno