Polițist ucis pentru că purta …turban

Vineri, în timp ce efectua un control normal al circulației rutiere, autoritățile au declarat că polițistul Sandeep Dhaliwal a fost atacat printr-o ambuscadă și împușcat în gât.

O întreagă comunitate texană este cu inima frântă și plânge pierderea unuia dintre cei mai  iubiți ofițeri de poliție.

Sandeep Dhaliwal, adjunctul șerifului orașului Harris, care în 2015 a atras atenția ca fiind primul ofițer din Texas care a purtat un turban în serviciu, în armonie cu credința sa sikh.

În timpul unei conferințe de presă, la scurt timp după accidentul mortal, maiorul Mike Lee de la Oficiul Șerifului din Harris a declarat că a examinat filmările și nimic nu părea ciudat atunci când Dhaliwal a oprit suspectul în jurul orei 12:30.

„Părea să fie doar o conversație”, a spus Lee, adăugând că Dhaliwal vorbea suspectului cu ușa șoferului deschisă. „Nu a fost nici o luptă, nici o discuție. Părea o oprire normală de trafic pe care o efectuăm în fiecare zi.”

După conversația lor, Lee a spus că Dhaliwal a închis ușa șoferului și s-a îndreptat spre mașina lui de patrulare, dar în câteva secunde a fost atacat de suspect, care a venit spre el alergând cu un pistol și trăgând două lovituri din spate.

„Nu există cuvinte care să ne exprime tristețea. Vă rugăm să păstrați familia și agenția noastră în rugăciunile voastre”, a scris el pe Twitter.

„Un polițist a remarcat un suspect ce părea că se potrivește descrierilor și l-a dus în arest, iar acesta s-a dovedit a fi trăgătorul”, a spus Lee, adăugând că arma a fost recuperată în apropiere.

Ulterior, ofițerii l-au identificat pe suspect ca fiind Robert Solis, de 47 de ani, și l-au acuzat de crimă.

Potrivit șerifului din Harris, Ed Gonzalez, Solis avea un mandat pentru încălcare condiționată și pentru agresiune agravată cu o armă mortală care data din ianuarie 2017.

În acest moment, nu este clar ce l-a determinat pe Solis să-l împuște pe Dhaliwal.

În urma știrilor, comunitatea din Texas a exprimat dragostea și sprijinul pentru polițistul ucis, pe care Gonzalez l-a numit „un tată, un soț, un fiu, un prieten minunat și, nu în ultimul rând, un ofițer pentru pacea Texasului”.

„Este o pierdere incredibilă nu numai pentru cazarma noastră, ci pentru întreaga comunitate”, a adăugat Gonzalez.

Într-o declarație, guvernatorul Greg Abbott a declarat în numele său și al soției sale: „Astăzi, Cecilia și cu mine ne alăturăm texanilor în doliu pentru pierderea adjunctului șerifului comitatului Harris care a fost ucis”.

„Sandeep a fost un pionier al comunității sikh americane. El a servit nu numai comunitatea sikhilor din Houston cu onoare și demnitate, ci toată comunitatea sa”, a declarat Bobby Singh, director regional al Sud-Estului SALDEF. „Și-a făcut treaba bine și a fost respectat de toată lumea. Îi vom sprijini familia în aceste vremuri dificile”.

Vineri a avut loc o ceremonie pentru Dhaliwal, unde cetățenii și-au amintit că au făcut din comunitatea lor un loc mai bun.

Comunitatea Copper Brook intenționează să susțină și evenimentul National Night Out ce va avea loc marți, unde vor continua să aducă un omagiu polițistului care a avut un impact atât de mare asupra vieții celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here