Posesorii civili de arme de foc în vedera auto-apărării cât sunt de instruiți să folosească arma? – Crimă sau legitimă apărare?

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Înaintea prezentării știrii apărute în toată media italiană privind tânărul moldovean ucis de proprietar în timp ce intrase prin efracție în magazin, am dori să vă invităm la o dezbatere în urma căreia, fără resentimente, în mod civilizat și rațional, să pricepem unde începe și unde se termină ”legitima apărare”.

Este foarte adevărat faptul că după 38 de furturi, totalizând peste 200.000 de euro, să decizi să te muți în magazin și să stai cu arma în mână la pândă pare just.

Este și mai adevărat faptul că nimeni nu justifică gestul delicvenților, nici modul lor de viață de a păgubi oamenii, de a le distruge bunurile, de la invada proprietățile, deseori manifestându-se cu o cruntă violență...

Dar, ATENȚIE, odată ce hoții se aflau în fugă, părăsind magazinul, speriați și răniți la picioare, DE CE A MAI FOST NEVOIE SĂ TRAGĂ ÎN CONTINUARE PÂNĂ LA A-L RĂPUNE?  Aici va trebui să așteptăm rezultatul anchetei, cât s-a tras, când și ce făcea fiecare la orice secundă din tragicul incident. Cât de instruiți militar sunt oamenii la momentul când li se dă autorizație de posesiune a armelor de foc? Știu ei să le folosească? Nu ar fi fost destul de utile și sistemele de antifurt ultra-sofisticate aflate astăzi în comerț?… Citiți mai jos știrea și apoi comentați, cum ați proceda dacă ar intra cineva pe proprietatea dumneavoastră, credeți că este just să folosim arme de foc sau nu cumva acest liber la uzul armelor poate duce și la ”gustul de a ucide”?

Unde mai punem că nu s-a dovedit ca fiind aceiași hoți, acești doi moldoveni, cei care îi călcase proprietate de… 38 de ori!

Cum comentați atitudinea lui Salvini care incită la libera apărare și nicidecum la spiritul legilor? Nu cumva instigă oamenii să împuște la liber orice li se pare că le calcă proprietatea? Transformăm Italia în FAR WEST? Unde îi sunt polițiștii din subordine? La birouri, în loc să fie în patrulare… Poliția are în efectivele sale mai mulți birocrați decât militari în apărarea cetățeanului, aici ar trebui să intervină extremistul Salvini… nu incitând italienii să ucidă.


ITALIA – Arezzo, proprietar de magazin, ucide un hoț surprins în atelierul său: trimis în judecată pentru apărare legitimă excesivă. Salvini: „Sunt de partea comerciantului”.

Un moldovean de 29 de ani a intrat în firma în care proprietarul dormea ​​pentru a evita furturile tot mai frecvente – suferise 38 de spargeri.

Un bărbat de 29 de ani din Moldova a intrat noaptea într-un magazin de anvelope din Monte San Savino (Arezzo). Dar, în așteptarea lui se afla proprietarul, care dormea în magazin doar pentru a preveni orice furt. Proprietarul nu a fost surprins și a împușcat tânărul, care a reușit să scape pentru a ajunge la curtea exterioară, unde a murit la scurt timp după aceea. Acum, titularul este cercetat pentru ”apărarea legitimă excesivă”.

Episodul s-a produs în jurul orei 4 dimineața. Împreună cu tânărul ucis a fost și un complice, care a reușit să scape. Proprietarul, Fredy Pacini, ar fi spus că a auzit niște zgomote, s-a trezit și a tras în mod instinctiv două sau trei focuri de armă. Moldovenii ar fi reușit să se retragă din magazin după ce au fost atinși de gloanțe la genunchi și la coapsă, apoi, unul dintre ei s-a prăbușit în curte.

Unul dintre gloanțe i-a tăiat artera femurală și a provocat moartea. Conform reconstrucției carabinierilor, moldovenii au ieșit din magazin imediat după ce au fost răniți de prima împușcătură. Apoi, odată aflați afară, o a doua lovitură ar fi atins unul dintre ei și l-ar fi ucis.

Cei doi hoți au intrat prin efracție să fure biciclete de curse scumpe, pentru care Pacini este un dealer autorizat. Proprietarul este anchetat în stare de libertate.

Salvini:. „Sunt de partea comerciantului“ – și-a exprimat solidaritatea cu negustorul toscan, Matteo Salvini, anunțând: După ”decretul siguranței”, va sosi în Parlament o nouă lege privind auto-apărarea, eu sunt de partea celui care s-a apărat , să intri prin violență la domiciliu sau în magazinul altui om, zi sau noapte, legitimează apărarea a sieși și familiei. negustorul jefuit poate conta pe noi.”

„Prizonier“ în propria firmă după 38 de furturi – Proprietarul companiei a declarat recent la TV că a intrat în obicei de a petrece noaptea în magazin după ce a fost în mod repetat jefuit. Potrivit mărturiei sale, hoții ar fi intrat pe proprietatea sa de 38 de ori în trecut. De data asta, hoții au intrat tot prin efracție, după spargerea geamului când Pacini, a sosit în câteva minute,  împușcând  unul dintre hoți în picior.

„I-am văzut – a spus Pacini – cu pulover pe gât și un fes tras pe față atunci iar când și-au dat seama că eram acolo, au fugit.  Trăiesc într-un coșmar viața mea…  sunt aici tot timpul anului, pentru mine nu există nici vacanță. Este greu pentru mine și pentru familia mea. Doar în ultimii ani am estimat furtul a peste 200 de mii de euro în biciclete și anvelope”. Într-un bar lângă atelier oamenii vorbesc despre „un bărbat lăsat în voia sorții de către autorități”.

Avocatul lui  Pacini, Alessandra Cheli, nu consideră justă acuzația de exces de apărare legitimă și a spus că „este prea devreme pentru a vorbi, așteptăm ancheta completă“, subliniind că Pacini „nu este în stare de arest.“

Pacini a revenit în jurul orei 12:30, în firma sa, gata să-și reia activitățile sale și a fost întâmpinat cu aplauze și strigăte de aprobare de către prieteni și cunoștințe, care au strigat „bravo Fredy, bine Fredy „. Adaptare tgcom24.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •