Poștașul nu a dus scrisorile vreme de opt ani – le arunca în garaj sau prin casă!

Vicenza, de ani de zile nu a livrat poșta: în garaj 570 kg de scrisori. Un poștaș de 56 de ani a fost arestat. Materialul găsit și confiscat de poliție marchează înregistrarea recordului italian de poștă nelivrată.

Timp de cel puțin opt ani el nu ducea scrisorile, astfel încât în ​​garaj și în casă a acumulat material poștal de  570 de kg. Materialul a fost găsit și confiscat de polițiști. Poștașul, un napolitan de 56 de ani, dar care locuia în Vicenza, a fost arestat.

Omul a acumulat cantitatea de materiale poștale de diverse tipuri, nelivrate vreodată: materiale privind publicitatea în alegerile regionale din 2010, cartea ”Paginile albe” 2013-2014, poșta unor asociații, o serie de plicuri sigilate cu  banda de plastic alb, care este apoi prelucrată în centrul de distribuție ale oficiului poștal, dar și scrisori de la bănci, de la fisc, facturi telefonice, amenzi, comunicările de la Rai și altele asemenea, adresate organizațiilor, întreprinderilor, persoanelor fizice. La o analiză inițială, datele poștale cuprind anii 2010-2017.

Totul a pornit de la descoperirea făcută de către  niște voluntari Eco Breganze: aruncate 25 cutii poștale galbene, conținând trimiteri poștale, care proveneau în urma evacuării unui garaj, anterior folosit de acest postaș buclucaș. Au început investigațiile Poliției poștale din Veneția, în colaborare cu biroul de administrare a fraudelor Nordest de la Poste Italiane.

Umirea polițiștilor a fost cantitatea de plicuri și scrisori găsite: 572,67 de kg. în 43 de cutii poștale. De fapt, agenții au trebuit să cântărească materialul poștal în imposibilitatea de a-l număra, având în vedere dimensiunile acestuia. Poștașul, după ce burdușise garajul, arunca poșta pe care trebuia s-o livreze pe sub saltele și cutii din carton… începuseră să se adune scrisorile și în camera de zi.

Materialele poștale, ținute în cutii caracteristic galbene, încărcate cu poștă și documente comerciale, s-au iveau din interiorul mobilei, în spatele televizorului și din orice cotlon. Materialul găsit a fost confiscat și transportat cu un camion, a fost depus la sediul unui oficiu poștal din Vicenza. Acesta va fi verificat și preluat de Poste Italiane urmând livrarea către destinatarii legitimi.

O poveste care marchează și un record: „Statistic – subliniază poliția poștală Vicenza – este cea mai mare confiscare de materiale poștale nelivrate produsă vreodată în Italia”.