Povestea lui Ashwaq Haji – sau …cu iadul la purtător!

O tânără, luată sclavă pentru sex pe când era minoră, întâlnește torționarul ei în Germania și se întoarce în Irak.

Ashwaq Haji a ajuns în Europa după ce a scăpat din Statul Islamic, dar în apropiere de Stuttgart, dă față în față cu jihadistul care a ținut-o în sclavie. Poliția: „El este un refugiat”

Scapă din Irak și după ce a fost ținută sechestrată trei luni, în mâinile Isis, cu planuri de a-și construi o nouă viață în Germania, numai că recunoaște prin rafturile unui supermarket bărbatul care a schingiuit-o și abuzat-o. Este povestea lui Ashwaq Haji, de etnie Yazidi de 19 ani, fostă sclav sexual alături de alte optsprezece fete după ce a fost cumpărată în Mosul pentru 100 de dolari de către un jihadist pe nume Abu Humam.

Din Irak în Germania – După ce a scăpat din iad cu mama și fratele ei, tânăra a ajuns la Schwäbisch Gmünd, lângă Stuttgart, în 2015, pentru a încerca să înceapă din nou școala. Dar acum Ashwaq a fost obligat să se întoarcă în Irak, să fugă din nou de bărbatul care o abuza. În februarie, tânăra de origine Yazidi (minoritatea religioasă kurdă persecutată de islamism ca fiind eretică), s-a întâlnit cu torționarul ei într-un supermarket din orașul german. „Mi-a spus că el este Abu Humam, i-am răspuns că nu-l cunosc, și a început să-mi vorbească în arabă – a spus victima – El mi-a spus:.«Nu minți, știu că ești Ashwaq»“. Jihadistul știa noua adresă a fetei și alte detalii despre viața ei în Germania.

Întoarcerea în Irak – Traumatizată, Ashwaq s-a întors în Irak după ce a informat poliția despre poveste. După cum a relatat Corriere della Sera, Poliția a confirmat că omul se află în Germania ca refugiat și că „a deschis o investigație pe 13 martie”. Între timp, fata trăiește cu frică, deoarece în Irak trăiesc încă niște rude ale lui Abu Humam.

Isis rezistă – ONU lansează un raport alarmant. – Potrivit Organizației Națiunilor Unite între Irak și Siria, o armată de circa 30 de mii de luptători credincioși ISIS, rezistă în ciuda înfrângerii Califatului din Mosul și Raqqa. O problemă care îngrijorează serviciile secrete ale țărilor occidentale, temându-se că ultimele grupări jihadiste se pot reorganiza în ciuda absenței unui stat real, după cum au demonstrat unele atacuri recente. „În forma sa ascunsă, ISIS poate continua să supraviețuiască mult timp”, avertizează ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.