pragul anilor

17

Cât de nou este anul nou?

(confesiuni)

O întrebare copilăroasă. Fiecare clipă ar părea că este nouă. Timpul ori este precum tabla de pe casă, dat fiind că este etern, ori este nou-născut clipă de clipă și desemnează o dimensiune cosmică, zic asta pornind de la cea mai simplă definiție citită nu mai știu pe unde: ”spațiul este una lângă alta, timpul este una după alta!”

Iată 2016 se încheie și se ivește proaspăt 2017. Măsurarea timpului în istoria umanității a fost o variabilă. Am fi, în acest nou an spre care trecem, de la facerea lumii, în anul 7525. Spunem 2017 de nașterea lui Iisus, an încă incert…

Cum o fi, cum n-o fi, arunc un alt citat: ”pendulăm între ieri și mâine și totuși nu noi suntem măsura timpului” și nici pe acest citat nu-mi amintesc de unde îl știu! Ceea ce știu fără nicio îndoială este faptul că 2016 a fost un an shaorma –  ”cu de toate”!… Am trăit intens fiecare zi fiindcă fiecare zi mi-a purtat ceva nou, fie o provocare, fie o încercare în care mi-am sfidat limitele ne/putințelor!…

Pragul anilor de care dăm cu fruntea! Sau peste care nu putem sări, ci, Doamne ferește, doar împiedica!… Am cunoscut oameni de excepție, am reîntâlnit oameni de probată valoare, am lepădat false prietenii, am fost la rândul meu un fals prieten lepădat și nici asta nu e ceva rău, intră în firescul lucrurilor, nu poți fi tu mereu cel bun și toți ceilalți cei răi!…  În acest an am împlinit mici izbânzi care au șansa să crească mari. Tot în acest an am suferit din pricina morții unor mari artiști, mari creatori de valori. Am descoperit tărâmuri noi, neexplorate înainte, chiar în inima mea. Am iubit secundă de secundă femeia, prietenii, oamenii de pe stradă, chiar dacă nu am știut să arăt asta mereu, păstrând iubirea ca pe un grăunte de lumină interioară ce-mi nutrea ființa ca și cum iubirea mea nu era a mea, ci venea din înalturi îmbogățindu-mă. Tot anul acesta am împlinit niscai erori!… Experiențe de viață?… Așadar, am devenit un om cu experiență, ceea ce înseamnă că așa-zisa experiență este compusă preponderent din erori!…

Se cade să mulțumesc tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit, cu care am realizat fie ceva bun, fie erorile, să le cer iertare până și celor cărora le datorez eu iertarea… să mulțumesc mai presus de oricui lui Dumnezeu pentru aer, pentru apă, pentru foc, pentru pământ, pentru Mare Slava Sa și Marea Sa Bunătate.

Anul nou 2017 vie cu pace și armonie între oameni. Vie cu înțelepciune și mai multă credință. Vie cu încercări constructive.

Anul 2017 să îți aducă ție drag prieten, cititor al ziarului nostru, acea vedere pozitivă asupra lucrurilor și aspirațiilor tale. Mai mult de cât atât, să fim cu toții sănătoși să putem purta și acest nou an la un bun liman. Valorile vieții pot triumfa doar dacă ne dorim asta, mă refer aici la viață, sănătatea planetei, pacea, armonia, toleranța, educația ziditoare de caractere puternice, cultura autentică, iar averile să sporească cu cinste și chibzuială prin creație, prin bunătate, prin nevoile și aspirațiile cu adevărat reale și nu impuse sau prefabricate!…

Îți doresc toate acestea bune și fie să se împlinească. La Mulți Ani drag prieten, La Mulți Ani omenire.  Să mulțumim Domnului.

Facebook Comments

4 COMENTARII

  1. Mulțumim ! LA MULȚI ANI Vocativ Plus, LA MULȚI ANI radio Vocativ, la mulți ani ție și LA MULȚI ANI tuturor ! Un an cu credință, mulțumiri și realizări !!!!

  2. LA MULȚI ANI Vocativ Plus, LA MULȚI ANI radio Vocativ, la mulți ani ție și LA MULȚI ANI tuturor. Un an cu credință, mulțumiri și realizări !!!!

Comments are closed.