Prăjitura tricolor – Rețete festive

Dacă e zi de sărbătoare vă propunem să încercaţi această reţetă delicioasă. Prăjitura tricolor este un preparat special numai bun pentru această zi în care sărbătorim ziua naţională a ţării noastre.

La mulți ani România!

Conform Delicatesa.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:

Ingrediente

Blatul la mousse tricolor
60 grame nuci
100 grame zahăr pudră
20 grame cacao
4 albuşuri de ouă
sare
esenţă de rom
Mousse de ciocolată albă
150 grame ciocolată albă
3 gălbenuşuri de ou
1 albuş de ou
150 grame zahăr
200 mililitri frişcă lichidă
10 grame gelatină
Mousse de zmeură cu frişcă
200 grame zmeură
3 gălbenuşuri de ou
1 albuş de ou
150 grame zahăr
200 mililitri frişcă lichidă
Crema la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci
300 grame ciocolată amăruie
450 mililitri frişcă
200 grame nuci
50 grame unt
50 mililitri lapte
esenţă de rom
2 linguri whisky
Glazura la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci
200 grame ciocolată amăruie
50 grame unt
50 mililitri frişcă

Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă.Se adaugă 40 g din zahărul pudră şi se bate în continuare până se obţine o spumă tare.Nucile se râşnesc sau se toacă mărunt.Peste nucile măcinate se adaugă restul de zahăr pudră şi cacaua. Se amestecă.Amestecul rezultat se adaugă peste spuma de albuşuri.Se amestecă uşor cu paleta, de jos în sus, până la omogenizare.Se adaugă esenţa de rom.Se adaugă esenţa de rom.Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 15 minute. Se lasă să se răcească.Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.Albuşul se bate spumă cu 75 g de zahăr.Albuşul se bate spumă cu 75 g de zahăr.Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu restul de zahăr.Frişca se bate.Frişca se amestecă cu crema de gălbenuşuri şi spuma de albuş.Gelatina se dizolvă pe baie de apă.Se adaugă gelatina dizolvată peste amestecul de frişcă. Se amestecă cu mixerul.Ciocolata se topeşte pe baie de apă.Se adaugă peste amestecul de frişcă.

„Mousse de zmeură cu frişcă”

Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.Albuşul se bate spumă cu 75 g de zahăr.Gălbenuşurile se bat cu 75 g de zahăr până se obţine o cremă.Frişca se bate.Peste frişca bătută se adaugă crema de gălbenuşuri şi spuma de albuş. Se omogenizează.Zmeura se face piure cu ajutorul unui blender.Se adaugă peste amestecul de mai sus.Gelatina se dizolvă pe baie de apă şi se adaugă şi ea în acest amestec.

Crema

Se topeşte ciocolata pe baie de apă, împreună cu untul şi laptele.Se lasă să se răcească.Frişca se bate.Se adaugă peste ciocolata topită.Se păstrează câteva linguri pentru ornat.Nucile se macină şi se adaugă în amestecul de ciocolată cu frişcă, împreună cu romul şi whisky-ul. Pentru stratul albastru se colorează mousse-ul cu ciocolată albă cu sirop de curaçao şi câteva picături de colorant alimentar albastru.Peste blatul rece se toarnă stratul albastru şi se bagă la frigider pentru 30 de minute sau până când se întăreşte.Stratul galben se obţine din mousse-ul de ciocolată albă cu câteva picături de colorant alimentar galben.Stratul de mousse roşu se obţine intensificând culoarea mousse-ului de zmeură cu câteva picături de colorant alimentar roşu.

Articolul precedentO parabolă mesianică – piatra cea din capul unghiului
Articolul următorGenerația facebook, analfabetism în toate domeniile
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno