Preot surprins de nevastă cu amanta în casa parohială

Preot din judeţul Iaşi acuzat de soție că ar fi infidel. Aceasta l-ar fi prins cu amanta în casa parohială – acum părintele este investigat de superiori.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au primit o sesizare conform căreia preotul ieşean Flavian D. (29 de ani), paroh într-o comună din judeţ, şi-ar fi înşelat soția.

Părintele a divorţat de soţie din motive ce nu ar fi imputabile acesteia, iar după aceste acuzații de infidelitate, el riscă să rămână fără haina preoţească.

Amanta părintelui ar fi un cadru didactic de la aceeași şcoală la care preotul predă religie. Unitatea de învăţământ la este situată într-o localitate din mediul rural, judeţul Iaşi, potrivit adevarul.ro.

Din cauza presupuselor infidelităţi ale preotului, acesta ar fi divorţat de soţie, desfacerea căsătoriei fiind realizată, de comun acord, la notar. Despărţirea de soţie în cazul preoţilor poate duce la căderea din slujire a acestora.

În ceea ce priveşte presupusele infidelităţi ale preotului, conform plângerii depuse la Mitropoliei, citată de „Ziarul de Iaşi”, fosta soţie a lui Flavian D. l-ar fi surprins pe acesta cu amanta în casa parohială, dar şi într-un apartament pe care îl deţineau în comun.

„Îl vom informa despre plângerea făcută de soţia sa, îi vom prezenta şi ceea ce ştim noi, abordăm şi problema divorţului, demarăm efectiv o anchetă. Atâta timp cât nu e vorba de un adulter demonstrat, dacă divorţul este pronunţat din culpa ambelor părţi, teoretic, da, este foarte pasibil de depunere din treaptă, dar asta se face în urma unei analize foarte atente. Am înţeles de la doamna că au fost la un notar, dar vreau să aflu şi părerea preotului miercuri“, a declarat Dumitru Boboc, inspector eparhial bisericesc de la Corpul de inspecţie bisericească al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru Ziarul de Iaşi.