Preşedintele Klaus Iohannis nu va lua parte la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului

banii de la ratb la biserica

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Daniel în care arată că, din motive care ţin de agenda europeană, nu va lua parte la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului.

„Preafericirea Voastră, vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, arată Iohannis în scrisoare.

Preşedintele Iohannis subliniază că sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte.

„Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, spune președintele în scrisoare.

Catedrala Națională, posibilă prin efortul BOR și al credincioșilor

El menţionează că ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor.

„Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri”, mai arată Iohannis.

Președintele României îi transmite Patriarhului Daniel urările sale sincere de sănătate şi slujire rodnică.

Preşedintele Klaus Iohannis îi va primi sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, şi pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Şeful statului va participa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Articolul precedentAutoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) ia măsuri drastice pentru restanțieri
Articolul următorStatul român impune noi reguli la pompa de benzină, începând cu 1 ianuarie 2019
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno