Prima bancă de alimente din Transilvania s-a deschis la Cluj

Prima bancă de alimente din Transilvania s-a deschis la Cluj. Este vorba de un proiect gestionat de o organizaţie neguvernamentală, Food Waste Combat, care doreşte să lupte împotriva risipei alimentare.

Banca de alimente este susținută de companii care dețin supermarketuri și de asociațiile de producători. Acestea donează alimente care se apropie de termenul de expirare și care nu mai pot fi vândute.

De asemenea, în banca de alimente sunt depuse și fructele și legumele pe care nu le cumpără nimeni din piață sau din magazin, din cauza aspectului lor.

Aceste alimente sunt distribuite apoi organizațiilor de calitate, care au programe destinate celor săraci, spune reprezentanta Food Waste Combat, Camelia Gui. De asemenea, aceste alimente sunt folosite și pentru a pregăti cine comunitare.

Felurile de mâncare sunt gătite de bucătari celebri, care și ei luptă astfel împotriva risipei alimentare.

Și tot pentru a reduce risipa alimentară, reprezentanții Food Waste Combat organizează ore de educație civică în școli, în care elevii sunt învățați cum să reducă risipa alimentară și cum să gestioneze problema deșeurilor produse în gospodării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.