Prima benzinărie cu stație de încărcare pentru mașini electrice deschisă de Rompetrol

Rompetrol a inaugurat pe Șoseaua Chitila din București prima benzinărie care include stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice. Până la sfârșitul anului vor mai apărea 7 astfel de puncte de încărcare.

Compania petrolieră Rompetrol a anunțat vineri inaugurarea primei benzinării echipată cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Benzinăria este situată pe Șoseaua Chitila nr. 128A din București și include două puncte de încărcare rapidă de 22 kW, care permit încărcarea unui acumulator până la 80% din capacitate în numai 20 de minute. Serviciul de încărcare este oferit gratuit tuturor clienților care au mașini electrice sau plug-in hybrid.

Noua benzinărie este doar prima dintr-o rețea mai vastă pregătită de cei de la Rompetrol. Compania anunță că, până la sfârșitul acestui an, va avea o rețea formată din 8 benzinării la care clienții vor putea încărca gratuit mașini electrice.

Interesant este că celelalte stații ale rețelei vor beneficia de încărcare rapidă de 50 kW, iar câteva dintre amplasamente au fost deja stabilite: strada Valea Oltului din București, Centura București, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc și Timișoara.
Rompetrol devine astfel al doilea furnizor de carburanți din România care oferă posibilitatea încărcării mașinilor electrice. Rivalii de la OMV Petrom au inaugurat în luna ianuarie în parteneriat cu Electrica o stație de încărcare pentru mașini electrice în cadrul benzinăriei situate pe Bulevardul Aerogării din Bucureşti.

Stația respectivă are o capacitate maximă de alimentare de 50 kW, însă încărcarea este contra-cost: clienţii trebuie să plătească 1 leu/kWh, astfel că preţul unui plin de energie ajunge la câteva zeci de lei. Proiectul respectiv prevede echiparea cu staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice a altor 4 benzinării OMV din Bucureşti, dar şi la sediile centrale ale OMV Petrom şi Electrica. (rompetrol.ro) Rămâne să așteptăm ieftinirea mașinilor electrice și deschiderea și a altor astfel de stații pentru încărcare, începutul oricum merită respectul și ne dă speranță, în curând se va renunța la motoarele poluante.