Prima ediție din Italia a Concursului “Cunoaște Romania!”

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

La 25 noiembrie 2017, s-a desfășurat prima ediție din Italia a Concursul tematic “Cunoaște România!”, un proiect finanțat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, patronat de Ambasada României la Roma și de Accademia di Romania și pregătit cu dăruire de profesoarele care predau cursurile de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din Italia.

Elevii români care participă la cursurile LCCR au sărbătorit astfel, într-un loc plin de istorie, împreună cu profesorii și familiile lor, alături de reprezentanți ai Ambasadei, Accademia di Romania și ai școlilor italiene, cei zece ani de predare a cursurilor LCCR și Ziua Națională a României, care se apropie.

În mesajul de deschidere transmis participanților, ambasadorul George Bologan a arătat că păstrarea vie în sufletele copiilor români a limbii, culturii și spiritualității părinților lor este cel mai important aspect al educării și formării generațiilor viitoare în cadrul comunității românești din Italia.

La cele trei secțiuni ale Concursului tematic de limbă, cultură și civilizație romȃnească: concurs interactiv – “Cunoaște Romȃnia!”; activități complementare de creație – “Cu gândul la Romania” și momente artistice – “România te iubim!”, au concurat peste 100 de copii din 30 de școli italiene.

Elevii LCCR participanți la competiție învață în școli din regiunile Lazio, Marche, Umbria și sunt coordonați de profesoarele: Angela Nicoară, Carmen Bălan, Catalina Birdea, Claudia Rojog, Doina Raducioi, Gabriela Lungu, Gina Dumitriu, Ileana Lucia Pop, Manuela Ghiurca, Nina Toma,  Silvia Paun, Simona Vasile, Valentina Popa.

La conscursul interactiv, premiul întâi a fost atribuit grupului ”Alma” din Roma, premiul al 2-lea a fost câștigat de elevii din Viterbo din grupul “Cireșarii”, iar premiul al treilea a rămas la Roma, la grupul “Temerarii”.

Premiile speciale au fost acordate pentru o expoziție de pictură în ulei, un recital de poezie românească, realizarea video a piesei “Pupăza din tei” și  interpretarea teatrului scurt “Căldură mare”.

Succesul primei ediții a Concursului tematic LCCR “Cunoaște România! 2017” stimulează atenția și dorința tuturor participanților și organizatorilor pentru pregătirea în Italia a celei de a doua ediții a concursului, pentru marcarea Centenarului Marii Uniri din 1918.

Sursa: Ambasada României în Italia

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •