Primăria Cluj-Napoca – proiect prin care locuitorii vor găsi locuri de parcare cu telefonul mobil

Primăria Cluj-Napoca – proiect prin care locuitorii vor găsi locuri de parcare cu telefonul mobil

3.600 de locuri de parcare din Cluj-Napoca vor avea senzori pentru ca soferii sa poata afla oricand de pe telefonul mobil care dintre acestea sunt libere.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că va implementa un proiect prin care locuitorii vor putea găsi mai ușor locuri de parcare în centrul orașului.

Astfel, autoritățile vor instala senzori în carosabil pe circa 3.600 de locuri de parcare din centrul orașului, iar șoferii vor putea utiliza o simplă aplicație de smartphone pentru a afla care dintre acestea sunt libere. În acest fel, șoferii nu vor mai pierde timp inutil cu căutarea unor locuri de parcare, ci vor merge direct la cel mai apropiat loc de parcare disponibil afișat în cadrul aplicației.

„Ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat”, spune Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.

În plus, senzorii de parcare vor fi amplasați și în stațiile de transport în comun, pentru ca autoritățile să afle imediat dacă există șoferi care au parcat neregulamentar în astfel de spații.

De asemenea, autoritățile clujene au anunțat un nou serviciu și pentru locuitorii care preferă mijloacele de transport în comun. Astfel, va fi lansată o aplicație prin care locuitorii pot urmări traseul autobuzelor și troleibuzelor echipate cu GPS, pentru a ști unde se află acestea pe traseu și când vor ajunge într-o anumită stație. (clujeanul.ro)