Primăria Romei taxează ”la sânge” turiștii!

Roma – taxa turistică de 3,5 euro pe noapte și pentru B&B, inclusiv Airbnb

Hotelurile deja adăugau 4 euro/zi fiecărui client, bani care ajung la Primăria Romei. Foarte bine! – Doar că Primăria nu face mai nimic pentru turiști, afară de faptul să le pretindă bani!… Orașul este din ce în ce mai degradat, gunoaie, străzi sparte, pline de gropi, un transport urban deplorabil… prețuri ridicate ”anume” pentru turiști… de exemplu, obiective turistice cu acces foarte scump și câte alte neplăceri pe care le întâmpină orice turist care se lasă vrăjit de rezonanța numelui și renumelui orașului, ROMA.

În această seară, în aula Iulius Cezar s-a aprobat, cu majoritate, rezoluția care introduce această contribuție. În timpul votului, în aulă se afla și primarul urbei, Virginia Raggi.

Este o rezoluție care modifică regulamentul pentru contribuția de ședere, extinzându-l și la formele de închiriere pe termen scurt, inclusiv Airbnb. Contribuția este stabilită la 3,5 euro pe noapte, aceeași sumă ca pentru case de vacanță și, în acest fel, evaziunea este evitată, iar din această operație se estimează aproximativ 20 de milioane euro venituri anuale”, a explicat Adriano Meloni, consilier la primăria Romei pentru dezvoltarea economică. (a cui dezvoltare… se înțelege, nicidecum a orașului, ci doar a bugetului din care să se ”înfrupte” aleșii!)