Primul tratament potențial pentru coronavirus aprobat în Rusia

Avifavir, cunoscut generic ca favipiravir, a fost dezvoltat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1990 de către o companie japoneză,

Rusia va începe administrarea primului său medicament antiviral aprobat pentru a trata pacienții cu coronavirus săptămâna viitoare, a declarat pentru Reuters, susținătorul său financiar de stat…

…o mișcare descrisă drept „un moment de cotitură” care ar trebui să accelereze revenirea la viața economică normală.

Spitalele ruse vor începe administrarea medicamentului pacienților pe 11 iunie, pentru a trata aproximativ 60.000 de persoane pe lună, a declarat șeful fondului suveran al Rusiei, RDIF, într-un interviu. Potrivit JapanTimes

În prezent, nu există un vaccin aprobat pentru boala extrem de contagioasă și uneori fatală și nu există un consens în cadrul comunității științifice globale cu privire la eficacitatea medicamentelor, cum ar fi medicamentul antiviral rus modificat.

Înregistrat sub numele de Avifavir, este totuși primul tratament potențial pentru coronavirus aprobat de Ministerul Sănătății din Rusia.

El a apărut pe o listă guvernamentală de medicamente aprobate sâmbătă, după studiile clinice.

Kirill Dmitriev, șeful RDIF, a declarat că studiile clinice au implicat 330 de persoane și au arătat că medicamentul a tratat cu succes virusul în majoritatea cazurilor în patru zile.

Ministerul Sănătății și-a dat aprobarea pentru acest medicament într-un proces special accelerat, iar producția a început în martie, a adăugat el.

„Credem că acesta este un moment de cotitură. Acesta va reduce stresul asupra sistemului de sănătate, vom avea mai puține persoane care intră într-o stare critică și 90% dintre oameni scapă de virus în 10 zile”, a spus el.

„Credem că medicamentele sunt cheia pentru reluarea activității economice complete în Rusia. Oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare socială și, desigur, trebuie să avem un vaccin, dar este bună o combinație a acestor trei pârghii.”

Cu 415.000 cazuri, Rusia are al treilea cel mai mare număr de infecții din lume, după Brazilia și Statele Unite, deși cu 4.855 de decese oficiale, o rată a mortalității mult mai mică.

Dmitriev a spus că noul medicament, care se prezintă sub formă de tablete, ar permite oamenilor să petreacă mai puțin timp în spital și…

…să reducă timpul în care sunt contagioși, spunând că medicamentul are puține efecte secundare, dar nu este potrivit pentru femeile însărcinate…

Acesta a fost deosebit de eficient, a spus el, pentru pacienții care suferă de simptome ușoare sau de nivel mediu.

RDIF, care deține o participație de 50 la sută în producătorul de medicamente, ChemRar, a finanțat studiile și alte activități cu partenerii săi pentru aproximativ 300 de milioane de ruble (4,3 milioane de dolari), a declarat Dmitriev, care…

…a explicat că toate costurile pentru Rusia au fost mult mai mici din cauza activității anterioare de dezvoltare în Japonia.

Avifavir, cunoscut generic ca favipiravir, a fost dezvoltat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1990 de către o companie japoneză, ulterior achiziționată de Fujifilm, în timp ce a trecut la asistență medicală.

Medicamentul funcționează prin scurtcircuitul mecanismului de reproducere al unor virusuri ARN, cum ar fi gripa.

Specialiștii ruși au modificat medicamentul generic pentru a-și îmbunătăți eficacitatea în tratarea COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, a declarat Dmitriev.

„Medicamentul a arătat rezultate excelente în studiile clinice randomizate. După patru zile, 65% dintre pacienți nu au avut virus”, a spus el.

Japonia a efectuat teste pe același medicament, cunoscut acolo sub numele de Avigan. El a câștigat lauda prim-ministrului Shinzo Abe și 128 milioane de dolari în finanțări guvernamentale, dar încă nu a fost aprobat pentru utilizare.

Odată ce nevoile medicale ale Rusiei au fost îndeplinite, Dmitriev a spus că va încerca să exporte Avifavir.

El a declarat că țările din Orientul Mijlociu și America Latină și-au exprimat interesul în achiziționarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.