Prin ce este ”diferită” Japonia de restul lumii!

Mergi la magazin, iei o pungă sigilată, firește că nu știi ce se ascunde în ea. Ajungi acasă și descoperi că ai achiziționat produse la un preț nesperat de avantajos. 

Se numesc Fukubukuro – și la începutul fiecărui an, mii de oameni din Japonia se află în așteptare la cozi ore întregi pentru …a pune mâinile pe ele.

Aceste „pungi norocoase” sunt în esență pungi sigilate și misterioase, care conțin produse: de la haine la alimente, în funcție de magazinul care le vinde.

Au început ca o modalitate pentru magazinele japoneze de a scăpa de stocurile vechi de la începutul anului. Au devenit anual o nebunie la nivel național, mai ceva ca black friday!

Vânzările pentru Fukubukuro se deschid în fiecare an la 1 ianuarie și sunt vândute, de obicei, în întreaga primă săptămână a lunii ianuarie sau până când acestea se epuizează. Pentru mulți, nu este noul an fără Fukubukuro.

Nu se știe cu precizie originea acestor Fukubukuro – există mai multe povești în circulație – dar o versiune spune că au fost vândute pentru prima dată la începutul anilor 1900, când au început să fie produse în unele magazine de lux din Japonia.

Aceste magazine au vrut să scape de stocul lor înainte de începutul anului nou și, astfel, au decis să vândă pungi misterioase umplute cu mărfuri aleatoare rămase nevândute, la o reducere de preț considerabilă.

Chiar și restaurantele și cafenelele vând în prezent pungi Fukubukuro iar majoritatea tinerilor, după ce ajung acasă și desfac pungile, postează pe rețelele sociale norocul lor!…

S-a ajuns chiar și la un joc, la schimbul de pungi Fukubukuro!

În restul lumii sau mai ales în România, să fie preluată moda pungilor Fukubukuro, mulți negustori ar fi tentați să pună în pungi adevărate țepe!… Ceea ce în Japonia ar fi …o cumplită dezonoare…

Este imposibil în Japonia să iei o pungă norocoasă și să nu găsești în ea o adevărată reducere de preț sau produse expirate ori deteriorate sau …inutile.

Prin ce este ”diferită” Japonia de restul lumii! se întreabă titlul. Firește că prin cultul muncii, onoarei, grijii pentru aproapele, bunului simț, culturii ei fantastice pentru precizie și onestitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.